Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Her adımı ayrı bir mesaj! Bakan Fidan, Urumçi ve Kaşgar ziyaretinde yaşlı bir kadınla sohbet edip elini öptü

"Kaşgar ve Urumçi kadim Türk ve İslam şehridir" sözleriyle Çin seyahatinde dünyaya meydan okuyan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Urumçi ve Kaşgar ziyaretinde yaşlı bir kadınla sohbet etti. Adının Emine olduğunu söyleyen yaşlı kadınla oturan Fidan'ın o anları kameralara yansıdı.

Kaydet
a- | +A

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki temaslarını sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Fidan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Kaşgar kentindeki Yusuf Has Hacib Türbesi’ni ziyaret ve Id Gah Camii’ni ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME
Çin
HABER

Çin'e kravatlı mesaj! Hakan Fidan'ın her hareketi ses getirdi

BAKAN FİDAN'IN DİKKAT ÇEKEN ANLARI

Fidan, Urumçi ve Kaşgar ziyaretinde sokakları gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti. Gezerken karşılaştığı bir kadının yanına oturan Fidan, yaşlı kadının elini öptü ve onunla sohbet etti. Fidan, Türkiye'den geldiğini ve Sincan Uygur Özerk Bölgesinin çok güzel olduğunu ifade etti.

Yaşının 80 olduğunu, Çince bilmediğini ve adının "Emine" olduğunu aktaran kadın, Fidan'a çocuklarının adını da söyledi. Bakan Fidan, yaşlı kadından dua istedi.

Her adımı ayrı bir mesaj! Bakan Fidan, Urumçi ve Kaşgar ziyaretinde yaşlı bir kadınla sohbet edip elini öptü - 1. Resim
Başlık ResmiHer adımı ayrı bir mesaj! Bakan Fidan, Urumçi ve Kaşgar ziyaretinde yaşlı bir kadınla sohbet edip elini öptü - 1. Resim

12 YIL SONRA BÖLGEYE GİDEN İLK TÜRK YETKİLİ OLDU

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pekin görüşmelerinin ardından Doğu Türkistan’a yaptığı ziyaret ve sarf ettiği sözlerle ezber bozdu. Bakan Fidan, 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından 12 yıl sonra Doğu Türkistan’a ziyaret gerçekleştiren ilk Türk yetkili oldu.

KRAVAT RENGİ GÜNDEM OLMUŞTU

Fidan'ın ziyaretlerinde tercih ettiği mavi renkli kravat ise gündem olmuştu. Fidan'ın bu rengi, Doğu Türkistan'ın bağımsızlık sembolü bayrağının rengi olması nedeniyle tercih ettiği düşünülüyor.

BAKMADAN GEÇME
Fidan’ın verdiği mesajlar çok değerli! Uzmanlar tarihi Çin ziyaretini değerlendirdi
HABER

Fidan’ın verdiği mesajlar çok değerli! Uzmanlar tarihi Çin ziyaretini değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan
HABER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Çinli yetkililere mesaj: Uygurların huzuru hassasiyetimizdir

"KAŞGAR VE URUMÇİ İKİ KADİM TÜRK ŞEHRİDİR"

Çin ziyaretinde Kaşgar ve Urumçi'nin Çin'in kültürel zenginliğine katkıda bulunan iki kadim Türk İslam şehri olduğunu hatırlatan Fidan, şunları kaydetmişti:

"Bu şehirler Çin'le Türk dünyası arasında ve Çin'le İslam dünyası arasında aynı zamanda bir köprü rolü de oynamakta. Tarihi dostluğumuzun ve komşuluğumuzun sembolleridir. Toplumların ve halkların birlikteliği güçlü devletlerin en büyük zenginliğidir. Bu coğrafyaların tarihi ve kültürel zenginliğine tanıklık etmekten büyük memnuniyet duyacağımı ifade etmek istiyorum."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.