İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan İstanbulspor'a ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan İstanbulspor'a ziyaret

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbulspor Kulübü’nü ziyaret etti. Mali zorluklar yaşayan kulüplere ayakta kalmaları için destek vereceklerini belirten Kurum, 8-10 bin kapasiteli tesisler için 1 Nisan’dan itibaren harekete geçeceklerini söyledi.

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, İstanbulspor Kulübü'nü ziyaret etti.

39 İLÇEYE SPOR TESİSİ SÖZÜ

İstanbul'daki bazı ilçelerin Anadolu'daki birçok ilden daha kalabalık olduğunu söyleyen Kurum, 39 ilçeye 8-10 bin kapasiteli spor tesisi sözü verdi. Kurum, "Bugün baktığınızda İstanbul'umuzun 39 ilçesi Anadolu'daki birçok ilden büyük. Bugün Büyükçekmece ilçemiz 275 bin nüfusa sahip. Baktığınızda Anadolu ölçeğinde birçok ilden büyük bir ilçemiz ve İstanbulspor'umuzun da kamp tesisleri Büyükçekmece'de yer alıyor. Biz istiyoruz ki İstanbul'un 39 ilçesinde Anadolu'da olduğu gibi böyle 8-10 bin kapasiteli gençlerimizin spor yapabileceği güzel, güzide kulüplerimizin maçlarını oynayabileceği, aynı zamanda Büyükçekmece'nin 24 mahallesindeki spor anlayışını sporla iç içe yaşama anlayışını daha da yaygınlaştıracak adımlar atmak. Bu kapsamda inşallah 1 Nisan sabahı itibariyle İstanbul'un her mahallesinde gençlerin spor yapabildiği büyüklerimizin ailelerimizin spor yapabildiği tesislerin sayısını ve miktarını arttıracağız." dedi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan İstanbulspor'a ziyaret - 2. Resim

İstanbul'u olimpiyat oyunlarının oynanabildiği bir şehir haline getireceklerini söyleyen Kurum, "Öncelikle mahalle içerisinde böylesi büyük kulüplerimize, altyapılarına çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştiği ve burada Süper Lig'de başarıdan başarıya koştuğu, buradaki başarısıyla birlikte milli takımlara seçildiği ve ülkemizi gururlandırdığı gençlerimizi yetiştirebilmek için de bu çalışmaları 1 Nisan sabahı İstanbul'un 39 ilçesinde yapacağız. Bu tesislerimizin sayısını artıracağız." diye konuştu.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan İstanbulspor'a ziyaret - 3. Resim

"KULÜPLERE DESTEK VERİLECEK"

Kurum, gelir gider dengesinin sağlanması için de profesyonel ve amatör kulüplere destek vereceklerini belirterek,"Özellikle tesislerinin, maçlarını oynadıkları sahalarının bakımlarını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Çok önemli bir yükü kulüplerimizden alacağız." ifadelerini kullandı.

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan İstanbulspor'a ziyaret - 4. Resim

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Kulübümüzü ziyaret ettiğinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımıza çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. İstanbulspor olarak Sayın Bakanımızı burada karşıladığımız için çok memnunuz. Kendisine başarılar diliyoruz." İfadelerine yer verdi.

RENKLERİN HİKAYESİNİ ANLATTI

Kendisini ağırlayan İstanbulspor yönetimine teşekkür eden Kurum, İstanbulspor'un renklerini aldığı hikayeyi de şöyle anlattı.

"Çanakkale savaşlarında şehit düşen arkadaşlarının yasını tutmak amacıyla okullarının sarı duvarındaki pencere pervazlarını ve kapılarını siyaha boyayan şuurlu sporcularımızın seçtiği bu iki renk; o günden bugüne dayanışma ve beraberliğin simgesi olmuştur. Yani sporun kardeşliğini sporun dostluğunu ve sporun vatan sevgisini İstanbulspor'umuzun renklerinde görüyoruz. Çanakkale savaşlarında ülkemiz için, ay yıldızlı bayrağımız için şehitler verdiğimiz vatan mücadelesi için gaziler verdiğimiz o hatıralarımızı acıları aslında yaşatmak adına kulübümüzün renklerinin sarı siyah olması da bizim için çok anlamlı ve değerli."

İBB Başkan adayı Murat Kurum'dan İstanbulspor'a ziyaret - 1. Resimİstanbulspor Kulübü Yönetimi tarafından isminin yazılı olduğu forma hediye edildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...