İBB'nin kilit isimlerindendi! İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’dan savunmasında dikkat çeken sözler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'ya 'ev hapsi' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı. Başa'nın hakimlikteki savunmasında "Şahıslardan asla rüşvet almak veya almak için başkalarına yönlendirmek gibi bir durumum söz konusu değildir" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.
Soruşturma kapsamında, hakkında ‘konutu terk etmemek’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilen İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın nöbetçi hakimlikte yaptığı savunması ortaya çıktı.
Savunmasında, ilgili mevzuat çerçevesinde görevini yaptığını belirten Başa şu ifadeleri kullandı:
"İMZA YETKİSİ BENDE DEĞİLDİ"
"Hukuka uygun olarak çalıştım, hakkı olmayan hakkı talep ettiği için görüş noktasında idari yollar tüketilmiştir. İmza yetkisi bende değildi. Tehditler nedeni ile Valiliğe başvurarak koruma başvurusunda bulundum. Ruhsat veren bir birim değiliz, görüş veren bir idareyiz.
"İŞİ YAVAŞLATMA SÖZ KONUSU DEĞİL"
Ben hukuku uyguladığım için şu anda buradayım, işi yavaşlatma dahi söz konusu değildir. Şahıslardan asla rüşvet almak veya almak için başkalarına yönlendirmek gibi bir durumum söz konusu değildir. Baypas hastasıyım, göğüs ağrılarım arttı bu durumumun göz önüne alınmasını talep ediyorum"
çalarken demir gibiler yakalanınca hastayız diyorlar vatandaşı soyarken sırtlan sürüsü gübü kuyruklarından yakalanınca da uysal kedi gibiler hemen hepsinin numarası aynı hastalık şimdiye kadar bunların hasta olduğuna dair hiç bir şikayetleri yok kuyruğundan yakalanınca hastayım diyorlar hep aynı .