IKBY: PKK'nın hain planını bozduk, bir ton patlayıcı ele geçirdik

Düzenleyen:
IKBY: PKK'nın hain planını bozduk, bir ton patlayıcı ele geçirdik

GÜNDEM Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyi, PKK'nın kendilerine karşı hazırladığı tehlikeli planını deşifre ettiklerini açıkladı. Konsey, çok sayıda askeri ve patlayıcı maddenin ele geçirildiğini duyurdu.

IKBY Güvenlik Konseyi, terör örgütü PKK ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konsey "PKK'nın Kürdistan Bölgesi'ne karşı tehlikeli bir planını etkisiz hale getirdik. Çok sayıda askeri ve patlayıcı maddeye el kondu" dedi..

Operasyonda bir ton patlayıcı, 10 adet tanksavar füzesi, 23 muharebe tipi insansız hava aracı motoru, 1.200 gaz maskesi ve 375 AK-47 şarjörünün Duhok şehrinde ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca "Zanlı Younis Ahmed Kasım Süleyman ile yapılan sorgulamada, ele geçirilen bütün patlayıcıları ve askeri teçhizatı Kürdistan Bölgesi'nde kullanılmak, PKK'ya teslim etmek üzere Rudi Huseyin adlı bir YPG askeri liderinden aldığı ortaya çıktı" bilgisi paylaşıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...