Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 10 terörist etkisiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 10 terörist etkisiz

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TSK'nın terör örgütlerine karşı sınır ötesi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Suriye'nin kuzeyinde 7, Irak'ın kuzeyinde de 3 olmak üzere toplam 10 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

22-23 Aralık 2023 ve 12 Ocak'ta Irak'ın kuzeyinde toplam 21 şehit verdiğimiz saldırıların ardından,Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır ötesindeki PKK/YPG’li teröristlere yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyinde tespit edilen 7 PKK/YPG'li terörist ve Irak’ın kuzeyinde tespit edilen 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Teröristler için hiçbir yer güvenli değil! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyinde tespit ettiği 7 PKK/YPG'li teröristi ve Irak’ın kuzeyinde 3 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi."

Öte yandan MSB, Irak'ın kuzeyinde geçen hafta 9 askerimizin şehit edildiği terör saldırısının ardından bölgede 81 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 114 hedefin imha edildiğini açıklamıştı. Son 3 aylık süreçte hava harekatlarında günde ortalama 5 hedefin vurulduğu kaydedilen açıklamada MSB kaynakları, yeni bir kara harekatı yapılıp yapılmayacağına dair sorular üzerine şunları söylemişti: TSK’nın, ihtiyaç olan yer ve zamanda bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...