İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal (İBB seçim sonucu, kim kazandı?)

Düzenleyen:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal (İBB seçim sonucu, kim kazandı?)

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi. Mevlüt Uysal seçimlerin üçüncü turunda 179 oy alarak İBB'nin yeni başkanı seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçiminde üçüncü tur sonuçlandı. AK Parti adayı Mevlüt Uysal 179 oyla İBB Belediye Başkanı oldu. Üçüncü turda açılan zarf sayısı 308 oldu. Geçersiz oy sayısı 4 olurken, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 125 oy aldı. 

GÖREVİ DEVRALDI 

Mevlüt Uysal seçimin ardından, İBB 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet'den görevi devraldı. Görev teslimi basına kapalı olarak gerçekleşti. Daha soran Mevlüt Uysal tebrikleri kabul etti. İBB'den ayrılmadan önce basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak, “Hayırlı olsun diyoruz İstanbul'a. İnşallah daha sonra sizlerle görüşeceğiz. Şimdilik hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.  

19.14 - İBB seçiminde 3. tur seçim sonuçları şöyle:

MEVLÜT UYSAL: 179

EKREM İMAMOĞLU: 125

18.16 - Yeterli oy çoğunluğuna ulaşılamadığı için 3. tura geçildi.

18.14 - İBB seçimde 2. tur seçim sonuçları şöyle:

MEVLÜT UYSAL: 179

EKREM İMAMOĞLU: 128

17.15 - Her iki aday da yeterli oy çoğunluğuna ulaşamadığı için 2. tura geçildi.

17.14 - İBB seçiminde ilk tur seçim sonuçları şöyle:

(Seçilmek için ilk iki turda 207, 3. turda 156 oy gerekiyor.)

MEVLÜT UYSAL: 179

EKREM İMAMOĞLU: 126

16.49 - Oylama sona erdi, sayıma başlandı.

16.08 - Mevlüt Uysal konuşmasını bitirdi. Belediye başkanlığı için oylama başladı.

15.44 - Ekrem İmamoğlu konuşmasını sonlandırdı. AK Partili Mevlüt Uysal konuşma yapıyor.

15.33 - Ekrem İmamoğlu nasıl bir yönetim vaat ettiğini açıklıyor: İstanbul'un havasına toprağına, özen gösteren bir yönetim vaat ediyorum. Kentte yaşayan herkese hoşgörülü davranan bir yönetim vaat ediyorum.

15.24 - Başkan adayları AK Partili Mevlüt Uysal ve CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan başka aday çıkmadı. Başkan adaylarına 10'ar dakikalık konuşma süreleri verildi. İlk konuşmayı Ekrem İmamoğlu yapıyor.

15.23 - Meclis üyeleri kendi partileri adına konuşmalar gerçekleştiriyor.

15.17 - Gerginliğin sona ermesinin ardından toplantı başladı.

YER KAVGASI ÇIKTI

15.15 - Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı'nın saat 15.00'te başlaması bekleniyordu. Fakat CHP'li ilçe başkanları ve milletvekilleri yer bulamayınca gerginlik çıkardılar. Toplantı henüz başlayamadı.

15.00 - AK Parti, İBB Başkanı adaylarının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu resmen duyurdu. CHP de dün Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adayları olduğunu duyurmuştu.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Mevlüt Uysal 1966 yılında Antalya Alanya dünyaya geldi. İlk ve orta Antalya'da tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

Uysal, serbest avukatlığın yanı sıra aktif siyasetle de uğraştı. AK Parti'nin Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir'in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...