İstanbul Valiliği saat vererek uyardı: Bu gece yarısı başlayacak!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul Valiliği saat vererek uyardı: Bu gece yarısı başlayacak!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meteoroloji ve AKOM'un ardından bir uyarı da İstanbul Valiliği'nden geldi. İstanbullulara uyarılarda bulunan valilik, bu gece saatlerinden itibaren başlayacak kuvvetli sağanak nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiğini aktardı.

Türkiye, şiddetli yağış, fırtına ve kar yağışının etkisi altına girdi. İstanbul Valiliği, uzun süren fırtına ve yağış uyarılarının ardından resmi sosyal medya hesabından bir duyuru daha yayınladı.

Valilik, yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, bu gece Avrupa Yakası'nda, yarın sabah ise İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültüsü beklendiğini duyurdu.

ANİ SEL VE SU BASKINI 

Açıklamada, ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. İstanbul Valiliği, vatandaşları olası risklere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaya çağırdı.

İstanbul Valiliği saat vererek uyardı: Bu gece yarısı başlayacak!

AKOM VE METEOROLOJİ'DE UYARDI  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek kent genelinde kuvvetli fırtınanın beklendiğini duyurdu. 

AKOM'nun açıklamasına göre, hafta sonu etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bugün itibarıyla etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden yeni bir alçak basınç sisteminin bölgeye girmesi öngörülüyor. Bu sistem, güneyin ılık ve nemli havasını taşıyarak rüzgarın lodos (güney-batı) yönlerinden kuvvetlenmesine neden olacak. Kuvvetli fırtına, saatte 60-90 kilometre hızında kısa süreli hamlelerle etkili olacak ve beraberinde sağanak yağmur geçişlerine neden olacak.

İstanbul Valiliği saat vererek uyardı: Bu gece yarısı başlayacak!

Sıcaklıklar, kış değerlerinden artarak hafta boyunca 15-18 dereceye yükselecek. 22.00 ile yarın 10.00 saatleri arasında İstanbul genelinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı İstanbulluların hazırlıklı ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...