İzmir Menderes'teki orman yangını kontrol altına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İzmir Menderes'teki orman yangını kontrol altına alındı

GÜNDEM Haberleri

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını çok sayıda ekibin yaklaşık 11 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ederken iptal olan uçuş seferlerinin de normale döndüğü duyuruldu.

İzmir’de sıcak saatler yaşandı. Menderes ilçesinde çıkan orman yangını hızla yayıldı, kara dumanlar gökyüzünü kapladı. Sonrasıda İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda bir çok uçuş iptal edildi. Ekiplerin havadan ve karadan sürdürdüğü yaklaşık 11 saatlik mücadelenin ardından yangın kontrol altına alındı. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Yangın, saat 13.45 sıralarında Oğlananası Mahallesi'nde çıktı. İlk müdahalenin 15 dakika içerisinde gerçekleştiği yangında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 6 helikopter havadan, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 İş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel, alevlere müdahale etti.  Alevler, yaklaşık 11 saatlik çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

4 PERSONEL HASTANELİK OLDU İÇLERİNDEN BİRİ YOĞUN BAKIMDA

Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 4 İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli hastaneye kaldırıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 2 ormancı taburcu edilirken, bir personelin serviste, bir personelin ise yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

https://twitter.com/ibrahimyumakli/status/1678473061081686020

UÇAK SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ

Öte yandan yangın sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda iptal edilen uçak seferleri de normale döndü.
Gökyüzünü kaplayan dumanların ardından yaklaşık 18 sefer iptal edilmişti. 

Kaynak: İHA-AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...