Kağıthane Gayrettepe metro hattı ne zaman açılıyor? Kağıthane Gayrettepe metro durakları ne, İstanbul Havalimanı'ndan geçiyor mu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kağıthane Gayrettepe metro hattı ne zaman açılıyor? Kağıthane Gayrettepe metro durakları ne, İstanbul Havalimanı'ndan geçiyor mu?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tamamlanması beklenen Kağıthane Gayrettepe metrosundan müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Kağıthane Gayrettepe metrosu bugün açılıyor. Peki, Kağıthane Gayrettepe metro durakları ne, hangi duraklardan geçiyor? Kağıthane Gayrettepe metro hattı İstanbul havalimanına gidiyor mu? İşte detaylar...

Gayrettepe Kağıthane Metro Hattı'nın açılışı bugün saat 11.00'de gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı metro hattında seferler yarın itibarıyla başlıyor. Gayretteppe Kağıthane metrosu nerelerden geçiyor, İstanbul Havalimanı'na gidiyor mu? Kağıthane Gayrettepe metro durakları ne, hangi duraklardan geçiyor?

GAYRETTEPE KAĞITHANE METROSU İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN GEÇİYOR MU?

M11 hattı olarak geçen Kağıthane Gayrettepe metrosu ile alakalı en çok merak edilen konulardan biri de İstanbul Havalimanı'ndan geçiyor mu? sorusu. Kağıthane Gayrettepe metrosu İstanbul Havalimanı'ndan geçiyor. Gayrettepe İstanbul havalimanı arasındaki ulaşım süresi 30 dakikaya düşecek. 

Taksim'den Kağıthane Gayrettepe metrosunu kullanarak İstanbul Havalimanına gitmek isteyenler ise Yenikapı-Taksim Hacıosman hattı ve Metrobüs ile aktarma yaparak 41 dakika da İstanbul Havalimanı'na varmış olacak. Kağıthane Gayrettepe metro hattı ne zaman açılıyor? Kağıthane Gayrettepe metro durakları ne, İstanbul Havalimanı'ndan geçiyor mu?

KAĞITHANE GAYRETTEPE METROSU DURAKLARI

Gayrettepe ilk durak olmak üzere Kağıthane Gayrettepe metrosu yani M11 hattı üzerindeki duraklar sırasıyla şu şekilde: 

Gayrettepe

Kağıthane

Hasdal

Kemerburgaz

Göktürk

İhsaniye

Terminal 2

İstanbul Havalimanı

Kargo Terminali

Tamamlanan kısmı ile metro hattı uzunluğu 37 buçuk kilometreye çıkacak. Türkiye'de ilk defa bir metro inşasında 10 tünel de sondaj makinesi kullanıldı. Gayrettepe istasyonu ise 72 metreyle hattın en derin istasyonu oldu. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...