Kara kış kendini gösterdi: Kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı, sıcaklık -3 dereceye düştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

Van'ın yüksek kesimlerine ve Bolu'da Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı düştü. Bolu'da hava sıcaklığı -3 dereceye kadar düşerken Van'da ise kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Türkiye’nin en önemli kayak turizmi merkezlerinden biri olan Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’ne mevsimin ilk karı yağdı. Bolu’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

BOLU'DA HAVA SICAKLIĞI -3 DERECEYE DÜŞTÜ

Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kartalkaya mevkiinde etkili olan kar yağışı çam ağaçlarını beyaza bürüdü. Yağışın etkili olduğu yerlerde kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı. Ayrıca hava sıcaklığı -3 dereceye kadar düştü. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde kar yağışının hafta sonu devam edeceği öğrenildi.

Kara kış kendini gösterdi: Kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı, sıcaklık -3 dereceye düştü

BÖLGEDE SİS ETKİLİ OLDU

Van'ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan kar nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan yağmur, Bahçesaray'ın yüksek kesimlerinde yerini kara bıraktı.

Van-Bahçesaray kara yolundaki Karapet Geçidi'nde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Bölgede etkili olan sis nedeniyle sürücüler zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYE ULAŞTI

Cevizlibelen Mahalle Muhtarı Muhittin Cesur, dünden bu yana etkili olan yağışın ardından yüksek kesimlerde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını söyledi.

Cesur, "Araçlarımızla karda güçlükle ilerliyor. Yolumuz belirli dönemlerde trafiğe kapatılıyor. Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden Van'a ulaşım sağlanıyor. Bölgede kar tünellerinin yapılmasın istiyoruz." diye konuştu.

Kara kış kendini gösterdi: Kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı, sıcaklık -3 dereceye düştü

"ARAÇLARIMIZIN KIŞLIK LASTİKLERİNİ TAKTIK"

Minibüs şoförü Metin Kargilli ise bölgede yağışların etkili olduğunu ifade ederek, "Van-Bahçesaray kara yolundaki zorluklarımız başladı. Her gün yolcularımızı şehir merkezine götürüp getirmeye çalışıyoruz. Araçlarımızın kışlık lastiklerini taktık. Zincirlerimizi hazırladık. Çığın düştüğü noktalara tünellerin yapılmasını talep ediyoruz." dedi.

Kamyon şoförü Halit Rozikar, "Kış sezonu başladı. Yolda dikkatli şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Kışlık lastiklerimizi taktık. Sezonu kazasız şekilde atlatmayı temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...