Kar kapıda! Meteoroloji'den 13 kente sarı kodlu uyarı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kar kapıda! Meteoroloji'den 13 kente sarı kodlu uyarı

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yurt genelinde etkisini artıran yağışlı hava ile beraber sıcaklık düşüşe geçti. Meteoroloji uzmanı 2 bölgede kar yağışı için tarih verirken, beyaz örtünün Marmara'nın da kapısına dayanacağı öğrenildi. 13 kentte ise sağanak ve fıtına alarmı verildi.

Meteoroloji, Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan soğuk havaya dikkat çekip, sıcaklığın hızla düşeceğini bildirdi. Yurdun yüksek kesimleri ile beraber iki bölgede ise kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELİYOR?

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de Uludağ, Kartepe, Kartalkaya ve Palandöken'e lapa lapa kar yağacağını duyururken, İstanbul’da sıcaklığın keskin bir şekilde düşeceğini açıkladı. 

Şen, haftanın sonundandan itibaren Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Erzurum ve Sivas’ta kar beklendiğini açıkladı. İstanbul’a ise karın ancak Ocak ve Şubat aylarında geleceğini söyledi.

13 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin son verilere göre İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa'da bu geceden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor. 

Kar kapıda! Meteoroloji'den 13 kente sarı kodlu uyarı

Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzeyinde ise yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü yağışların yerel kuvvetli; Giresun'un doğusu ile Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanağın ise kuvvetli olması bekleniyor.

Kar kapıda! Meteoroloji'den 13 kente sarı kodlu uyarı

SEL VE SU TAŞKINLARINA DİKKAT!

Yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

EGE VE KARADENİZ'İ FIRTINA VURACAK

Öte yandan Meteoroloji Kuzey Ege ve Doğu Karadeniz için de fırtına uyarısında bulundu.

Ege'nin kuzeyinde rüzgarın yarın ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'de ise rüzgarın yarın akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın 17 Kasım Cuma sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...