KHK’lı öğretmen PKK’ya çalışmış

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
KHK’lı öğretmen PKK’ya çalışmış

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Şüpheliler arasında yer alan HDP il yöneticisi Mesut Fırat’ın öğretmenlik görevinden Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği, PKK’nın dağ kadrosundaki üyelerinin saklanmasına ve yurt dışına çıkmalarına yardımcı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul merkezli PKK/KCK operasyonunda 20 zanlı yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il ve bazı ilçelerin yöneticilerinin de olduğu öğrenildi. Örgüte yönelik İstanbul’da Pendik, Tuzla, Güngören, Bakırköy, Esenyurt, Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe, Maltepe ve Kâğıthane’de 25 adres ile Kırklareli’de bir eve yapılan baskınlarla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Elde edilen detaylara göre şüphelilerin arasında HDP Pendik İlçe Eş Başkanı Oya Engin, HDP Tuzla İlçe Eş Başkanı Mehmet Akçiçek, eski HDP Tuzla İlçe Eş Başkanı Fikriye Sarıgül ve HDP Bakırköy İlçe Eş Başkanı Gonca Yangöz de bulunuyor. Demokratik Alevi Derneği Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan’ın da yakalandığı operasyonlarda, HDP Pendik İlçe Eş Başkanı Oya Engin, HDP Tuzla İlçe Eş Başkanı Mehmet Akçiçek, eski HDP Tuzla İlçe Eş Başkanı Fikriye Sarıgül örgüte yardım ve yataklıkla suçlanıyor.

BU NASIL BAŞKAN!

Soruşturma çerçevesinde yakalanan HDP Bakırköy İlçe Eş Başkanı Gonca Yangöz’ün cezaevinde tutuklu bulunan örgüt üyelerine moral motivasyon sağladığı belirtilirken, gözaltına alınan Halil Aksoy’un da PKK’ya eleman kazandırdığı ifade edildi.

MOTİVASYON MEKTUBU YAZMIŞ

İstanbul ve Kırklareli’de yapılan operasyonda yakalanan HDP İl Eş Sözcüsü Mesut Fırat’ın KHK ile ihraç edilen öğretmen olduğu ortaya çıktı. İhraç öğretmenin dağdan gelen PKK üyelerini saklayıp yurt dışına çıkışlarını sağladığı kaydedildi. Örgüt içinde faaliyet gösteren eski HDP Tuzla İlçe Eş Başkanı Eyyup Gökçen’in aynı zamanda siyasi alan yapılanmasında yer aldığı belirtildi.

Gözaltına alınan Bülent Yıldırım’ın iş yerlerine kumbara bırakarak, toplanan paraları örgütün kadrolarına aktardığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında yer alan Burcu İpek’in ise cezaevinde hapis yatan örgüt üyelerine motivasyon mektupları yazdığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...