Korona vakaları azalacak

Korona vakaları azalacak

GÜNDEM Haberleri

Bakan Koca, koronanın yayılım hızının oldukça düştüğünü söyledi. Koca, sağlıkçıların çalışma şartlarının daha da iyi olacağını, randevu sıkıntısının da ortadan kalkacağını aktardı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ | ANKARA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yapılan kabine toplantısı sonrası Covid-19, Maymun çiçeği ve doktorların yurt dışına gidişine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca şunları aktardı:

> Covid-19: Korona dalgası 3-4 hafta önce pik yaptı. Günlük 60 bin vakaları gördük. Şu an 10 bine indi. Bu daha da düşecek. Tahminen okulların açılması ile birlikte kasım aralık ayında yeniden bir artış olabilir. Ancak mevsimsel gripten pek farklı seyretmeyecek. Covid bitmedi, yakın zamanda da tamamen ortadan kalkmayacak ama artık nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalıklar  kasımdan önce hatırlatma dozunu olsun, belirti görürlerse de test yaptırsın. Çünkü molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın kullanımı gerekebilir. Okullar için de endişe edilmesin. Eğitimi aksatacak bir durum yaşanmayacak. Elimizde herkese yetecek kadar Covid ve grip aşısı var.

> Maymun çiçeği: Şu ana kadar ülkemizde 11 vaka görüldü. Korkulacak bir hastalık değil. Türkiye için ne pandemi ne de endemi olacağına asla inanmıyoruz.

> Doktor göçü: Yurt dışına gidişler azalacak. Kamuya geçişler artacak. Kamuda çalışmanın avantajlı olduğunu bir iki ay içinde herkes görecek. ‘Sağlıkta beyaz reform’ diyerek adaletin ve her emeğin karşılığının olduğu bir dönemi başlattık. Mahsuplaşma uygulamada olmayacak. Yıl sonuna kadar ‘her polikliniğe bir sekreter’ hedefiyle hekimlerimizin daha çok hastalarına odaklanmalarını sağlayacağız. Mesai sonrası çalışma da teşvik edilerek randevu dâhil olmak üzere önümüzdeki aylarda birçok problem çözülecek. Bakan Koca, Ankara Etlik Şehir Hastanesinin 3-4 hafta içinde açılacağını da sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...