Mazbatasını almaya gidince acı gerçekle yıkıldı! Kimseyi inandıramadı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Mazbatasını almaya gidince acı gerçekle yıkıldı! Kimseyi inandıramadı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Adana'da, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan muhtar İsa Karagöz mazbatasını almaya gidince hayrete düştü. Mahallede oturmadığı gerekçesi ile mazbatası ikinci olan adaya verilen Karagöz, "35 yıldır Yeşilbağlar Mahallesindeyiz, adaylığımı açıkladığımdan beri adresim 3-4 defa silindi. Kazandıktan sonra da adresimi rakibim sildirdi" sözleri ile isyan etti.

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi’nde 35 yıldır ikamet eden İsa Karagöz, 13 ay önce muhtarlık adaylığını açıkladı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre  Karagöz, 1300 oy alarak birinci olurken Ahmet Kırtay 700 oy ile ikinci oldu.

Ancak Kırtay, Karagöz’ün adresinin mahallede olmadığını öne sürerek ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. İtiraz üzerine yapılan incelemede Karagöz’ün adresinin mahallede olmadığı belirlenerek, mazbata seçimi ikinci sırada tamamlayan Kırtay’a verildi.

'ADRESİM 3-4 KEZ SİLİNDİ'

Seçimi kazandığı halde muhtar olamayan İsa Karagöz, 35 yıldan beri Yeşilbağlar Mahallesi'nde oturduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yani doğma büyüme Yeşilbağlar’dayız. Ben bundan yaklaşık 13 ay önce muhtarlık adaylığımı açıkladım. Adaylığımı açıkladığımdan beri benim adresim 3-4 defa silindi. e-Devlet’ten bakıyorum, adresim gözükmüyor. Kaymakamlığa gidiyorum 'Ne oldu?' diye soruyorum, cevap alamıyorum. 'Kim silmiş?' diyorum, 'Polisler gelip buraya bakmışlar, kimse yokmuş diye silinmiş' cevabını alıyorum. Ben de bakıyorum tamam burada madem ikamet etmiyorum, adresi tekrardan alıyorum. Tekrardan benim adresim siliniyor."

'YSK ADAYLIĞIMI ONADI'

İsa Karagöz sözlerine, "Seçime bir ay kala İl Seçim Kurulu'na gittim. Kimliği verdim, dedim ki 'Kimliğime bakabilir misiniz? Ben burada aday olabilir miyim? Cevap olarak 'Hiçbir sıkıntı olmaz, muhtar olabilirsin hiçbir sıkıntı engel yok' dendi" diye devam etti.

'RAKİBİM KAYITLARIMI SİLDİRİYORDU'

Yeşilbağlar Mahallesi’nde seçimi kazandığını vurgulayan muhtar adayı Karagöz, “Seçimi kazandıktan sonra bayağı bir farkla aldım. Kazandıktan sonra bir baktım kaydımı silen rakibim Ahmet Kırtay, ben bunun bilincindeydim. Kendisi uğraşıyordu benimle. Öğrendi benim kazanacağımı, bütün kayıtlarımı hep kendi sildiriyordu” dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...