Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) görev değişikliği yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine gelen isimler de belli oldu, işte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı.

Yerlerine; Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

HATİCE KARAHAN KİMDİR?

Prof. Dr. Hatice Karahan 1978 yılında İstanbul doğmuştur. Hatice Karahan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İktisat yüksek lisans eğitimini tamamladı ve doktora çalışması için ABD’ye gitti.

2006 senesinde Ekonomi doktorasını yaptığı Syracuse University’de ekonomi dersleri verdi.

Türkiye’ye geldikten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ders verdi ve TÜBİTAK’ta danışman oldu.

Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı

2014 senesinde makroekonomi alanında doçent oldu. TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi iş dünyasının çeşitli kuruluşlarına ekonomi danışmanlığı yapan Karahan, 2015 yılından bu yana İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nün kurucu başkanıdır.

2014 senesinde Türkiye'nin ilk kapsamlı dış ticaret raporunu kaleme alan Hatice Karahan'ın, çok sayıda uluslararası ve ulusal akademik dergi ve kitapta makaleleri yayımlandı. 2014 senesinden bu yana Yeni Şafak Gazetesi’nde ekonomi ile ilgili yazıları yayınlanmaktadır.

2016 yılında "Yılın Ekonomi Yazarı" seçildi. 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu danışmanı oldu.

Hatice Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile TCMB Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...