Meteoroloji uzmanı tarih verip uyardı: Kar kapıda! Montları, botları hazırlayın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meteoroloji uzmanı tarih verip uyardı: Kar kapıda! Montları, botları hazırlayın

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ekim ayının sonunda bastıran 'pastırma sıcakları' yerini yağışlı mevsime bırakıyor. Meteoroloji uzmanı tarih verip uyardı.Hem kar hem sağanak kapıda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yurt genelinde sıcak havalar yerini soğuğa ve yağışa bırakıyor. Haftanın son sıcak günü Çarşamba yaşanacak, Perşembe gününden itibaren de İstanbul dahil pek çok bölgede sağanak görülecek.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen ise yağışlarla birlikte sıcaklıkların ciddi oranda düşeceğini duyurup, kar yağışı için tarih verdi.

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nihayet sona eriyor, perşembe gününden itibaren batıdan gelen soğuk hava dalgasıyla kar yağışı sonunda yurda giriş yapıyor.

İstanbul ve kuzey kesimlerde kuvvetli sağanak yağışın etkili olması beklenirken, yağmur cuma günü Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de etkisini sürdürecek. 

Meteoroloji uzmanı tarih verip uyardı: Kar kapıda! Montları, botları hazırlayın

MONTLARI, BOTLARI ÇIKARIN! KAR GELİYOR

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen "Perşembe gününden itibaren Türkiye yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara'da perşembe pazar yağış var. Önümüzdeki hafta da yağışlar bölgesel olarak devam edecek. Yağışla birlikte haftaya sıcaklıklar da ciddi düşecek. Ay ortası 15 Kasım gibi Anadolu'ya kar yağışı görülecek" ifadelerini kullandı.

BARAJLAR İÇİN KRİTİK UYARI

Ayrıca Şen, İstanbul barajlarındaki su seviyesine de dikkat çekerek uyarılarda bulundu:

"Bundan sonra İSKİ'nin bu işi iyi yönetmesi lazım. Köprüden önce son çıktıktan sonra iyi bir yol takip etmek gerek. Biz yayın yaparken Eylül, Ekim, Kasım'da yağışlar çok azalacak demiştik. Buna karşın savunma şuydu; 'Hiçbir zaman sıfır yağış olmaz. Yağışlar olacak'

Yağmadı işte ne oldu? Bu duruma düştük. Bilime güvenip bir takım tedbirlerin alınması gerekliydi. Taki geçen seneden. Şimdi önümüzdeki haftada yağışlar var ama geçtiğimiz aylardaki yağışsızlıkları telafi etmeyecek. Bundan sonra su yönetiminin iyi yapılması lazım. Terkos'daki dip suyu kullanılıp kullanılmayacak mı? Bana göre dip suyunu kullanmak sakıncalı. Başka da alternatif kalmıyor maalesef."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...