Muhalefette Ukrayna hareketliliği

Muhalefette Ukrayna hareketliliği

GÜNDEM Haberleri

Rusya’nın Ukrayna harekâtı sonrasında dün muhalefet partileri de hareketli bir gün yaşadı. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli ve İstanbul programını yarıda keserek Ankara'ya döndü ve MYK'ya başkanlık etti. Ayrıca Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı telefonla arayarak konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. CHP Genel Başkanı, Denizli’de yaptığı açıklamada "Türkiye, güvenliği açısından Montrö'ye sadık kalmalıdır" diye konuştu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Başkanlık Divanını topladı.  

TBMM’DE GENEL KURUL TOPLANDI

Öte yandan TBMM Genel Kurulu da 'Rusya-Ukrayna' gündemi ile toplandı. Parti grupları önceki gün uzlaşarak Genel Kurul'un çalışmaması kararını almıştı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askerî harekât nedeniyle son dakikada bu karardan vazgeçildi. Bu kapsamda, dün toplanan Meclis Genel Kurulunda siyasi parti temsilcileri, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik görüşlerini dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...