Muharrem İnce’nin köylüleri isyan etti! '1 aydır sular yok, yıllar bu sorun var'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muharrem İnce’nin köylüleri isyan etti! '1 aydır sular yok, yıllar bu sorun var'

GÜNDEM Haberleri

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin köyünde vatandaşlar 1 aydır suların olmadığını söyleyerek duruma isyan etti. Yıllardır su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar ara ara suyun verildiğini ancak bunun yetmediğini belirtti. Köylülerden biri ise 'Kurban Bayramı’nda 1 ay önce mahallemizde sular kesiliyor. Ondan sonra 1-1,5 ay yağmurlar yağana kadar, kış gelene kadar mahallemizde su sorunları yaşanıyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Yalova merkeze bağlı Elmalık köyü Giresun Mahallesi ve Kirazlı köyünde yaklaşık 1 aydır suların kesik olduğunu söyleyen vatandaşlar duruma isyan etti.

Yalova Giresunlular Derneği Başkanı İbrahim Arslan, köylülerle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yine kendileri gibi su sıkıntısı yaşayan komşu Kirazlı Köyü Muhtarı Mustafa Temel de basın toplantısına katıldı. Toplantıda yetkililerden yaşanan sıkıntının giderilmesi istendi.

'YILLARDIR BU SORUN VAR'

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre Arslan, yaklaşık 1 aydır mahallelerinde suların kesik olduğunu ve ara ara su verildiğini ifade etti. Gelen suyun ise ihtiyacı karşılamadığını anlatan Arslan, "Yıllardır da bu sorun var. Her sene Kurban Bayramı’nda ne hikmetse sanki ayarlanmış, programlanmış gibi Kurban Bayramı’nda 1 ay önce mahallemizde sular kesiliyor. Ondan sonra 1-1,5 ay yağmurlar yağana kadar, kış gelene kadar mahallemizde su sorunları yaşanıyor. Bu sorunu en çok yaşayan ablalarımız, kadınlarımız, annelerimiz” dedi.

Muharrem İnce’nin köylüleri isyan etti! '1 aydır sular yok, yıllar bu sorun var'

'ABDEST ALMAYA, DUŞ ALMAYA SU YOK'

Elmalık Köyü’nde 60-65 yıllık bir geçmişlerinin olduğunu ifade eden Arslan, “Biz Elmalık köyüne bağlıyız. İkametimizde Elmalık köyü yazıyor. Şu anda Elmalık köyünün merkezinde suları açın şarıl şarıl akıyor. Maalesef köy mezarlığından yukarı doğru geçtiğimiz zaman mahallede 1 damla su yok. Burada insanlar sabah ezanı okunduğunda namaza kalkıyor abdest almaya su yok. Bizim insanlarımız hep çalışan insanlar işten geliyor, duş alacak su yok” ifadesini kullandı.

15 GÜN İÇİNDE SULAR GELMEZSE ANKARA'YA YÜRÜYECEKLER

Bölgede 500 tane hemşehrisinin sıkıntıyı çektiğini anlatan Arslan, 15 gün içinde suların gelmemesi halinde Ankara’ya yürüme kararı aldığını ifade etti. Öte yandan köyde yaşayan kadınlar da susuzluk nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...