'Muharrem İnce'ye kaset operasyonunda' yeni gelişme! İddianame iade edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Muharrem İnce'ye kaset operasyonunda' yeni gelişme! İddianame iade edildi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Muharrem İnce’ye yönelik 'montaj kaset' ve 'sahte dekont' kumpasının FETÖ ayağına açılan davanın iddianamesi mahkemece iade edildi. Mahkeme davanın ağır ceza mahkemesi yerine asliye cezada açılması gerektiğine hükmetti.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; 14 Mayıs seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında kaset görüntüleri olduğunu öne süren hesapların sahibi oldukları belirtilen Oktay Yaşar ve Cevheri Güven hakkında hazırlanan iddianame iade edildi. Davaya bakan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamede yer alan ‘örgüte yardım’ suçuna ilişkin delil olmadığını ifade etti.

Mahkeme, iade kararının gerekçesinde iddianame anlatımından Cevheri Güven’in eyleminin ne olduğunun anlaşılamadığı, şüpheliler Yaşar ve Koçak’la birlikte hareket ettiğine dair de tanık, itirafçı gibi hiçbir delile yer verilmediğini aktardı. Gerekçede, şüpheliler arasındaki bağlantının ortaya konmasından sonra dava açılması gerektiğine işaret edildi. Mahkemenin iade kararına ise savcılık itiraz etti.

NE OLMUŞTU? 

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ilişkin seçim sürecinde sahte olduğu belirtilen görüntüler, Twitter hesapları üzerinden yayınlandı. Yaşanan skandal üzerine seçimlere 3 gün kala adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi lideri, görüntülerin gerçek olmadığını belirtmişti. 

Yaşana süreçte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, arasında Ankara Kuşu hesabının sahibi Oktay Yaşar ve Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz'ın arasında bulunduğu 17 şüpheliyi gözaltına alınmış, Cevheri Güven’in arasında bulunduğu 4 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı. Özkiraz serbest bırakılırken, Yaşar'ın arasında bulunduğu 6 şüpheli ise, "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek" suçundan tutuklanmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, Oktay Yaşar ile Cevheri Güven’in dosyasını Terör Savcılığı'na sevk ederken, diğer 5 kişi hakkında ise dava açmıştı. Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederken, tutuklu 5 şüphelinin tahliyesine karar vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...