NATO kapısında Erdoğan itirafı: Hepimiz ayağını yalıyor olacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Tüm dünyanın gözü 11 Temmuz'da gerçekleşecek olan NATO zirvesine çevrildi. Gündem İsveç'in üyeliği, Türkiye ve Macaristan ise henüz onayı vermedi. Zirve öncesi İsviçreli gazeteci Darius Rochebin, Fransız bir diplomat ile yaptığı konuşmadan çarpıcı kesitleri paylaştı ve “Hepimiz Erdoğan'ın ayağını yalıyor olacağız” dediğini açıkladı.

Finlandiya ile aynı dönem üyelik başvurusu yapan ancak hala kapıda bekleyen İsveç önüne sunulan hiçbir şartı yerine getirmedi. İsveç, içi boş vaatlerden öteye geçemediği gibi ardı arkası kesilmeyen skandallara da imza atmaya devam etti.  Terör destekçilerini koruması yetmezmiş gibi Müslümanların mukaddesine saldıranların da ifade özgürlüklerini kullandıklarını dile getirdi. İşin özünden tüm bu olup bitenler İsveç’in uğruna Ankara’nın kapısını aşındırdığı NATO’ya girişini neredeyse imkansız hale getiriyor. 

FRANSIZ DİPLOMATTAN BOMBA SÖZLER: HEPİMİZ ONUN AYAĞINI YALAYACAĞIZ

Kritik NATO zirvesine sayılı günler kala Fransız bir diplomatın sözleri gündeme bomba gibi düştü. İsviçreli gazeteci Darius Rochebin, ismini açıklamadığı diplomatın kendisine yaptığı çarpıcı itirafı sosyal medya hesabından paylaştı. Darius Rochebin,, “Vilnius'ta (yakında düzenlenecek olan NATO zirvesinde) hepimiz onun ayağını yalayacağız". Bu Fransız bir diplomatın itirafı. Zelenskiy'i kabul eden Erdoğan yakında Putin ile görüşecek ve İsveç'in NATO'ya girme temposunu belirliyor: Erdoğan 20 yıldır iktidarda, bir darbe girişimini atlattı ve çöküşüne dair birçok öngörüyü boşa çıkarıyor.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN PUTİN'E RAĞMEN UKRAYNA'NIN ÜYELİĞİNİ HAKLI BULDU

Türkiye’nin İsveç vetosunu çarpıtan bazı ülkeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’nun genişlemesine karşı olduğunu iddia ediyor. Fakat Erdoğan ilişkilerinin iyi olduğu Putin’e rağmen Ukrayna’nın NATO üyeliğini hak ettiğini dile getirdi. 

Yapılan anlaşmalara ve verilen sözlere rağmen, Müslümanlümanların mukaddes kitabı olan Kur'an-ı Kerim yapılan çirkin saldırılar, terör örgütlerinin Stockholm sokaklarındaki eylemleri İsveç’in hanesine eksi olarak yazılmaya devam ediyor. 

İSKANDİNAV BÖLGESİNDE OLUP NATO'YA ÜYE OLMAYAN TEK ÜLKE

İsveç şu anda İskandinav bölgesinde olup NATO’YA üye olmayan tek ülke… Buna rağmen Stockholm yönetimi, Ankara ile müzakere yürütürken yeni skandalların önünü kesemiyor.

KUR'AN-I KERİM'İ YAKMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

İsveç'te alçak saldırıların yankıları sürerken skandal bir gelilem daha yaşandı. İsveç medyası Helsingborg'da Lucas Ljungkvist isimli bir şahsın Kur'an-ı Kerim'i yakmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

MÜHÜR TÜRKİYE'NİN ELİNDE

İsveç hükümeti bu provokasyonlara izin verdiği gibi terörle mücadelede de henüz tatmin edici bir adım atmış durumda değil. Mühür şu an Türkiye’nin elinde. NATO bunu kabul etmek ve bununla yaşamak zorunda. İttifak bir genişleme istiyorsa Türkiye'nin onayına mecbur. Türk Devletler Teşkilatı'nın gözlemci ülkesi olan Macaristan da Türkiye'nin onayı olmadığı sürece İsveç'e olumlu bir cevap vermeyeceğini açıkladı. 

Üye ülkelerden kritik zirve öncesi İsveçin NATO’nun 32. ülkesi olması için peş peşe açıklamalar geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Vilnius'ta 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak NATO Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un görüşeceğini bildirdi.

Yapılacak olan toplantıdan ne karar çıkacağı, NATO’nun Baltık denizinde tam anlamıyla hakimiyet sağlayıp sağlamayacağını ve İsveç’in terör ve İslamofobi karşısındaki tutumunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...