Nebati'den Mehmet Şimşek açıklaması: Kimsenin haddi değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

GÜNDEM Haberleri

Yeni Kabine'de yerini Mehmet Şimşek'e bırakan eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin'de yaptığı bir konuşmada Mehmet Şimşek'e yönelik sarf ettiği iddia edilen sözlere açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Kabine'yi açıkladı. Kabine'de birçok isim dikkat çekerken, en çok konuşulanlar arasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yer aldı. Nureddin Nebati'den görevi devralan Şimşek manşetleri süslemeye devam ederken, bu kez eski bakan Nebati'nin Mersin'de yaptığı konuşma ile yeniden gündem oldu.

Bakan Nebati'nin Mersin'de yaptığı bir konuşma, sosyal medyada gündem oldu. Nebati'nin konuşmasında "Sen kim oluyorsun da beni İngiliz vatandaşı bir maliyeciyle karşılaştıracaksın" ifadelerini kullanması dikkat çekerken, bu sözleriyle Mehmet Şimşek'i hedef aldığı iddia edildi.

Gazeteci Sevilay Yılman, Nebati'nin söz konusu videosunu paylaşıp, "Gözleri ışıldak bakanım Nureddin Nebati gaza gelmiş de ne sallamış Mehmet Şimşek’e…" ifadelerini kullandı. Bu paylaşıma cevap veren Bakan Nebati, kullandığı ifadenin yaptığı bir konuşmadan kesilip alındığını belirtti ve Mehmet Şimşek'i kastetmediğini aktardı.

"7'Lİ MASANIN ZİHNİYETİNİ ELEŞTİRDİĞİM ÇOK NET ORTADADIR"

Bakan Nebati, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda son günlerde bazı troll hesaplardan paylaşımlar yapıldığını görüp ciddiye almamıştım ancak bir gazeteci olarak siz işin aslını öğrenmek istersiniz diye düşünüyorum.

Bu cümlem seçim döneminde Mersin’de yaptığım bir konuşmadan kesilip alınmış ve bambaşka bir bağlamda servis edilmiş. Oysa konuşmanın tamamı dinlenirse, benim orada esasen İngiliz tefecileri, Amerikalı danışmanları adeta birer kurtarıcı gibi gören Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini, ithal reçetelerden medet uman Akşener’in İYİ Parti’sini, yani 7’li Masanın zihniyetini açık bir dille eleştirdiğim zaten çok net ortadadır.

Öte yandan Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’in, ortak ve sarsılmaz değerlerimize, bayrağımıza ve milletimize olan bağlılığını sorgulamak da kimsenin haddi değildir."

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1666192746304921608

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...