Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Nevşin Mengü'ye gözaltı! Yurt dışına çıkışı yasaklandı

Terör örgütü YPG/PYD'nin sözde Eşbaşkanı Salih Müslim ile röportaj yapan gazeteci Nevşin Mengü, gözaltına altına alındı. Mengü hakkında, “yurtdışı çıkış yasağı” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Kaydet
a- | +A

Gazeteci Nevşin Mengü, Suriye dönüşü sonrası Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı terör örgütü YPG/PYD'nin sözde Eşbaşkanı Salih Müslim ile röportaj yaptı.

Gelişmelerin üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Mengü ise konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden, "TCK uyarınca bu röportajın ‘suç ve suçluyu övmek’ kapsamına girebileceği konusunda hukukçu arkadaşlardan uyarı aldım. Bu nedenle söz konusu röportajı kaldırdım" açıklamasını yaptı.

Nevşin Mengü'ye gözaltı! Mahkeme yurt dışına çıkışını yasakladı - 1. Resim
Başlık ResmiNevşin Mengü'ye gözaltı! Mahkeme yurt dışına çıkışını yasakladı - 1. Resim

YURT DIŞINA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Başsavcılık, kırmızı bültenle aranan terör elebaşı Müslim ile yapılan röportaja yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Mengü hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, gözaltına alınan Mengü ile ilgili " yurt dışı çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Nevşin Mengü'ye gözaltı! Mahkeme yurt dışına çıkışını yasakladı - 2. Resim
Başlık ResmiNevşin Mengü'ye gözaltı! Mahkeme yurt dışına çıkışını yasakladı - 2. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.