Piyasa değeri tam 15 milyon lira! Piyasaya sahte alkol sürmeye çalışanlara baskın: 32 gözaltı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dönemlerde artan sahte alkol ölümlerinin ardından operasyon sıklaştırıldı ve sahte alkol vs ürünlerini piyasaya sürmeye çalışanlara geçit verilmiyor. Bunun için düğmeye basan ekipler İstanbul başta olmak üzere 7 ilde sahte alkol operasyonu düzenledi. Operasyonda 32 şüpheli gözaltına alınırken piyasa değeri 15 milyon lira olan tonlarca etil/metil alkollü sıvı ve 10 bin şişenin üzerinde dolu alkol şişesi ele geçirildi.

Sahte alkol ölümleri şu sıralar fazlasıyla artmış durumda. Sahte alkolü piyasaya sürenler nedeniyle veya kendi çaplarında sahte alkol yaparak tüketmek çoğunlukla ölümle sonuçlanıyor. Bu durum gün geçtikçe artarken ekipler tam da bu noktada sahte alkol üreticiler için düğmeye bastı. İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda, sahte alkol üretip piyasaya sürmeye çalışan 32 şüpheli yakalandı.

56 ADRESTE BİNLERCE LİTRE SAHTE ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Erzurum, Şanlıurfa, Mersin, Çorum ve Diyarbakır’da 56 adrese düzenlenen sahte alkol operasyonunda, 24 bin 518 litre etil/metil alkollü sıvı, 6,5 litre alkol aroması ve 10 bin 421 adet dolu alkollü içki şişesi ele geçirildi.

SAHTE ALKOL NEDENİYLE 1 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ TEDAVİ GÖRÜYOR

Sahte alkol nedeniyle geçtiğimiz günlerde Bursa'da 6 kişi zehirlendi. Sabah saatlerinde hastaneye başvuran 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise tedavi altına alındı. Kaç kişinin üretilen alkolden tükettiği bilinmezken, 1 kişi daha fenalaşması üzerine 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...