Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Restorasyonu yeni bitmişti… 1600 yıllık tarihi harap ettiler! Mangalcılar tarihi surları kararttı

Restorasyonu yeni bitmişti… 1600 yıllık tarihi harap ettiler! Mangalcılar tarihi surları kararttı
Fotoğraf Başlığı Restorasyonu yeni bitmisti… 1600 yillik tarihi harap ettiler! Mangalcilar tarihi surlari karartti

Zeytinburnu Kennedy Caddesi'nde bulunan 1600 yıllık tarihi surların restorasyon çalışması yeni tamamlanmıştı. Restorasyonun üzerinden çok geçmeden duvarlarda duman isleri oluştu. Tarihi surları mesken edinen madde bağımlıları ve mangalcıların yaktığı ateş nedeniyle taşlar siyaha büründü.

Kaydet
a- | +A

İstanbul'un tarihi kara surları bir süredir restore ediliyor. Bu surların hali mangalcıların sorumsuzluğu nedeniyle içler acısı. Tarihi kara surlarının, Zübeyde Hanım büstünün de içerisinde yer aldığı Kennedy Caddesi'ndeki park ve yeşil alanlarda piknik yapmak için gelenler ile uyuşturucu madde kullananların mangal ve ateş yakarak surlara zarar verdi.

TARİHİ SURLARIN DİBİNDE ATEŞ YAKTILAR

Çevresinde yakılmış atıkların da bulunduğu dikkat çeken 1600 yıllık surların, sahile paralel kısımlarında duman isleri oluştuğu dikkat çekti. Yoldan geçen bir sürücü ateş yakan kişileri cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde, surların yakınına park edilen bir aracın yanındaki birkaç kişinin ateş yaktığı görülüyor.

Restorasyonu yeni bitmişti… 1600 yıllık tarihi harap ettiler! Mangalcılar tarihi surları kararttı
Başlık ResmiRestorasyonu yeni bitmişti… 1600 yıllık tarihi harap ettiler! Mangalcılar tarihi surları kararttı

MANGAL YAKANLAR VAR

Çevre sakinlerinden Kemal Bingüler, "Burada mangal ya da ateş yaktıklarında insan sağlığına da zarar veriyorlar. Duman altında oturmak durumunda kalıyorsunuz tabii rahatsız oluyorsunuz. Surların dibinde genelde tinerciler ateş yakıyor, surları simsiyah yapıp zarar veriyorlar. İnsanlar bazen çöplerini de buralarda bırakıp gidiyor. Belediye ekiplerini görüyoruz, motosikletli ekipler burayı kontrol etmek için geliyor. Mümkün olduğunca gezip bu tip olaylarda ceza yazıyorlar ama kaçak yollarla hala mangal yakanlar, çevreyi kirletenler var. Burası bizim tarihi eserimiz, kaçak olarak ateş yakanları, çöp atanları bizler de elimizden geldiğince uyarıp şikayet etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Tarihi sur alev alev yandı: Soruşturma başlatıldı
HABER

Tarihi sur alev alev yandı: Soruşturma başlatıldı

Tarihi surların içerisinde kendiliğinden yetişti: Koparmaya kıyamadılar
HABER

Tarihi surların içerisinde kendiliğinden yetişti: Koparmaya kıyamadılar

(İHA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.