Şehit Eren Bülbül’ün ölümünün üzerinden 6 yıl geçti! Annesinin söyledikleri yürekleri dağladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017’de teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, ölümlerinin 6’ncı yılında anılıyor. Anne Bülbül'ün konuşması yürekleri dağladı: Zaman uzadıkça acı daha çok büyüyor.

Eren Bülbül, Hasan ve Ayşe Bülbül çiftinin çocuğu olarak 1 Ocak 2002’de dünyaya geldi. Maçka’nın Köprüyanı Mahallesi’ndeki evde büyüdü. Bülbül, Köprüyanı İlkokulu ve Çatak İlköğretim Okulu'ndaki eğitiminin ardından eğitimine Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam etti

BABASI ÖLÜNCE EVİN GEÇİMİNİ ÜSTLENDİ

Eren Bülbül, babası Hasan Bülbül’ün 2016’da vefatının ardından, fırsat buldukça köyünde, yaylada yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı sağladı.

Bülbül, Kısa süren yaşamı boyunca annesi ve 12 kardeşiyle ekonomik zorluklar çekti. Çevresinde Trabzonspor'a tutkusu ile tanınıyordu.

11 AĞUSTOS 2017'DE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ 

Evlerinin bulunduğu alan olan Maçka'da, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sırasında ağır yaralanan Eren Bülbül, kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bülbül’ün cenazesi, 12 Ağustos 2017'de Maçka Merkez Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, babasının da kabrinin bulunduğu Köprüyanı Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK, EREN'E KENDİNİ SİPER ETMİŞTİ

PKK'nın saldırısı sırasında Eren Bülbül'ün üzerine kapanarak kendini siper eden 41 yaşındaki Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de şehit oldu.

Evli ve iki çocuk babası Gedik, doğum günü olan 12 Ağustos’ta memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Eren Bülbül’ün ölümünün üzerinden 6 yıl geçti! Annesinin söyledikleri yürekleri dağladı

“BİRİ DE ÇIKIP DEMİYOR Kİ EREN İYİ Kİ VARSIN”

Eren Bülbül'ün küçük yaşta şehit olması Türkiye’yi yasa boğmaya devam ediyor. 

Sırtında odun taşırken görülen fotoğrafı ve “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın.” paylaşımıyla milyonları duygulandıran Eren Bülbül, milyonların hala hafızasında...  

Vatandaşlar, Eren Bülbül'ün öldürülmesinin 6. yılında yine her yıl olduğu gibi “İyi ki varsın Eren” paylaşımları yapıyor.

Şehit Eren Bülbül için ölümünün yıl dönümünde Maçka ilçesindeki mezarı başında da anma programı düzenlendi.

KABRİ BAŞINDA ANILDI

Törene, Vali İsmail Ustaoğlu, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, İl Müftüsü Selamı Aydin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Eren Bülbül'ün mezarının da bulunduğu Köprüyanı Mahallesi'nde yaşayan anne Ayşe Bülbül'ün, şehit oğlunun mezarı başında söyledikleri yürekleri dağladı.

"BENİM EVLADIMIN YAPTIĞI İŞ UNUTULMUYOR"

“Benim evladımın yaptığı iş unutulmuyor. Ruhu şad olsun. Tüm şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun. Sadece benim evladımın değil, tüm şehitlerin. Altı yıl oldu tabii ki içimde bir burukluk, bir acı, hüzün var, yok değil ama 13 evladımın birini vatan için şehit verdim mutluyum, huzurluyum. Tek beni üzen evladımın hayattayken çektikleri. ‘Vatan sağ olsun’ demekten başka diyecek bir şey yok.”

"ZAMAN UZADIKÇA ACI DAHA DA BÜYÜYOR"

Oğlunun mezarını ziyaret edenlerle görüşen, onlara duygularını anlatan Bülbül, şunları kaydetti:

“Bu çocuğa Cenabımevlam şehitlik makamını yazmıştı. 12 kardeşi bir yanaydı, bu bir yana. Bir anne, baba olarak insan hiç hissedemiyor kaç yıl geçse, isterse aradan bin yıl geçsin. Sizlere 6 yıl, bana 6 bin yıl oldu. O kadar büyük özlem. Ben ilk etapta dedim ki 'Zaman ilerledikçe acı biraz solar. 'Kefen soldukça, zaman uzadıkça acı biraz solar' derler. Hayır, zaman uzadıkça acı daha çok büyüyor. Yapacak hiçbir şey yok, Cenabımevlamdan geldik, geri ona gideceğiz. Yeri, mekanı, cennet olsun.”

"ŞEHİT GURURUYLA YAŞIYORUZ"

Eren gibi bir çocuğun annesi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen anne Bülbül, “6 yıl oldu... Sadece bu günlerde, özel günlerde değil, aynı konuları kendi kendime gelip burada oturup konuşuyorum, evladımla sohbet ediyorum. Şehitler ölmez. Eren beni görüyor, bana cevap veriyor, ben duymuyorum. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin, ailelerine dayanacak güç versin. Şehit gururuyla yaşamak zorundayız, vatan sağ olsun.” şeklinde konuştu.

İşte Eren Bülbül'ün mezarı başında anılmasından fotoğraflar;

Şehit Eren Bülbül’ün ölümünün üzerinden 6 yıl geçti! Annesinin söyledikleri yürekleri dağladı

Şehit Eren Bülbül’ün ölümünün üzerinden 6 yıl geçti! Annesinin söyledikleri yürekleri dağladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...