Sıcaklık 44 dereceyi buldu, asfalta kırılan yumurta 10 dakikada pişti! Kebapçılar böyle serinledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da termometrelerin 44 dereceyi göstermesiyle havadan en çok etkilenen kebapçılar oldu. Asfaltta 10 dakikada yumurta pişirten sıcaklıkta kebapçılar serinlemek için çareyi başlarından aşağı su dökerek ve birbirlerini ıslatarak buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sıcak hava dalgasına karşı uyardığı Adana’da sıcaklık gölgede 42 derece ölçülürken, park, sokak ve bahçelerdeki termometreler 44 dereceye ulaştı.

HAYALET ŞEHİR

En sıcak günlerini yaşayan kentte vatandaşlar dışarı çıkmadı. Şehir adeta hayalet kente döndü. Sadece çalışan insanların dışarı çıktığı, trafik yoğunluğunun neredeyse olmadığı, park ve bahçelerin ise boş kaldığı görüldü.

Sıcaklık 44 dereceyi buldu, asfalta kırılan yumurta 10 dakikada pişti! Kebapçılar böyle serinledi

Sıcak havanın en çok etkilediği meslek gruplarının başında gelen kebap ustaları ise sıcak hava karşısında serinlemek için çeşitli yöntemlere başvurdu.

Ustalar, pet şişelerdeki soğuk suları kafalarından aşağı dökerek serinledi.

Sıcaklık 44 dereceyi buldu, asfalta kırılan yumurta 10 dakikada pişti! Kebapçılar böyle serinledi

ASFALTTA YUMURTA PİŞTİ

Kentte kebapçılık yapan Yaşar Aydın, asfaltta 10 dakikada yumurta pişirdi.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; kebapçı Yaşar Aydın, “Adana çok sıcak. Ustalarımız da böyle bir serinleme yöntemi bulmuş. Biz Adanalılar olarak sıcak da olsa kebaptan vazgeçmiyoruz. Yanıyoruz adeta ama yine de ocak başında çalışmaya devam ediyoruz. Sıcağın ne kadar olduğunu göstermek için asfaltta yumurta da pişirdim. Allah dışarıda çalışanlara ve bizim gibi kebapçılara yardım etsin” dedi.

Kebap ustası Atilla Vural ise sıcaklarda sadece soğuk suyu başından aşağı dökerek serinleyebildiğini belirtti.

(Kaynak: ihlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...