Siirt'teki orman yangını 52 saat sonra söndürüldü: 3 orman işçisi yaralandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Siirt'in Pervari ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını vatandaşlar ihbar etti ve bölgeye çok sayıda araç gönderildi. Müdahaleyi gerçekleştiren Orman İşletme İl Müdürlüğü ve güvenlik güçlerinin yoğun çabaları sonucu alevler 52 saat sonra söndürüldü. Yangında 3 orman işçisi dumandan etkilendi.

Türkiye'de son dönemlerde pek çok bölgede yangınlar çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Yangınlar özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkıyor ancak diğer bölgelerde de sıklıkla yangınla karşılaşabiliyor. Bu kez yangın ise Siirt Pervari'ye bağlı Doğan köyü Karamık mezrasındaki ormanlık alanda çıktı.

ÇOK SAYIDA ARAÇ VE PERSONEL SEVK EDİLDİ

Yangını fark eden köylülerin yetkililere haber vermesi üzerine Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu'nun talimatıyla Siirt ve çevre illerin Orman İşletme Müdürlüklerinden 5 arazöz, İl Özel İdaresinden 3 iş makinesi, İl Jandarma Komutanlığı ve güvenlik korucularından oluşan 100 personel bölgeye sevk edildi.

52 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLEBİLDİ: 3 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Ekiplerin koordineli çalışmaları sonucu 52 saat sonra yangın söndürüldü. Söndürme çalışmaları sırasında 3 orman işçisi dumandan etkilendi. Hastaneye sevk edilen işçiler, ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Yangında 5 dönüm meşelik orman arazisi zarar gördü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...