Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açıldı! Erdoğan'dan İmamoğlu'na: 5 yıl boşa geçti, hiçbir şey yapılmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattının açılış töreninde konuştu. Buradaki konuşmasında Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'yi eleştiren Erdoğan, "5 yıl boşa geçti. Niye bir şey yapılmadı? Yapamazlar, yapmazlar. Bunların böyle bir derdi yok." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İşte Sirkeci'den geldiğimiz yere kadar tüm binalar, surlar yıkık-dökük. Bunları da inşallah biz yapacağız." diye konuştu. Erdoğan, "Bu şahıs (Ekrem İmamoğlu) nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çamur, çukur oldu." dedi. Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattının 15 gün ücretsiz olacağını duyurdu.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, bugün şehrin ulaşımını rahatlatmanın yanı sıra aynı zamanda tarihi boyutu da olan anlamlı bir açılış töreni nedeniyle vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi. Erdoğan, Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sisteminin, ülkenin en eski demir yollarından biri olduğunu, ilk kısmı 153 yıl önce hizmete giren hatla özellikle Bakırköy ve Yeşilköy'ün gelişmesine, büyümesine önemli katkılar sağlandığını aktardı.

Yaklaşık 141 yıl boyunca İstanbul ulaşımının omurgalarından biri olan hattın, Marmaray'ın açılışıyla birlikte hizmetini tamamladığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gebze-Halkalı banliyö hattı metroya dönüştürülerek hizmete devam ederken Sirkeci ile Kazlıçeşme istasyonları arasındaki 8,3 kilometre uzunluğundaki kesim atıl durumda kalmıştı. İstanbul'un ihtiyaçlarını da gözeterek Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik bu hattı modernize etmeye karar verdik. Hattın üzerindeki gerekli iyileştirme ve değişimleri yaparak yepyeni bir tasarımla tekrar İstanbul'a kazandırmayı amaçladık. Böylece hem demir yolu hem de yaya odaklı çevreci bir projeyi İstanbullu kardeşlerimizin istifadesine sunmayı istedik."

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 1. Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana gelmeden önce Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'a, "Sirkeci Garı'ndan tüm bu istikamette istasyonlar başta olmak üzere, tarihi eserler başta olmak üzere, buraları sıfır kilometre yenilemeye ve buralardan inşallah sadece İstanbul'a değil tüm dünyaya mesajımızı vermeye kararlı mıyız?" dediğini anlattı.

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açıldı! Erdoğan'dan İmamoğlu'na: 5 yıl boşa geçti, hiçbir şey yapılmadı - 2. Resim

"İSTANBUL'DA 5 YIL BOŞA GEÇTİ"

Bunları İstanbul'da sadece kendilerinin yapabileceğini belirten Erdoğan, "İşte 5 yıl boşa geçti. Niye bir şey yapılmadı? Yapamazlar, yapmazlar. Bunların böyle bir derdi yok. Sirkeci'den şu geldiğimiz noktaya kadar (Kazlıçeşme) bütün binalar yıkık, dökük. Surlar yıkık, dökük. Bunları da yine inşallah biz yapacağız." diye konuştu.

Bugün amaçlarını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projemiz kapsamında 7,3 kilometre yaya yolu, 7,3 kilometre bisiklet yolu, 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan ile 14 yaya geçidi ve 13 kara yolu geçidi yer alıyor. Yani şehrimizde raylı sistem hattından öte sosyokültürel, turizm, spor, gezinti, bisiklet ve diğer imkanların da olduğu son derece modern bir ulaşım projesini inşallah kazandırmış olacağız. Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla birlikte İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometreye çıkmaktadır. Projemiz ile sadece demir yolu inşası yapmayıp ayrıca çevrede yaşayan insanların konforunu artıracak diğer düzenlemeleri de gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz."

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 2. Resim

Yeni bir durağı da mevcut hatta ekledik.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın önümüzdeki 30 yıllık süreçte ekonomiye toplam katkısının 785 milyon avro olacağını hesaplıyoruz.

İMAMOĞLU'NA: BİR YANLIŞLIK OLDU, BU GÖREVİ ALDI

Bugün burada şu gerçeği tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum; Biz yaklaşık yarım asırdır siyaset yoluyla ülkemize hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Bu güne kadar pek çok göreve geldik. 30 yıl önce İBB Başkanı olarak devraldığımız sorumluluğu, sürdürdük. Gençler bilmeyebilir. Ama anne-babalar bilir.

Bu şahıs (Ekrem İmamoğlu) nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çamur, çukur oldu.

İstanbul'un trafik durum ne halde görüyorsunuz. Toplu taşımada her taraf rezillik! Bu noktalarda ne yaparız ederiz de bu işi çözeriz gibi bir dert yok. Metrobüslere bakıyorsunuz yok! Şehrin birçok bölgesinde trafik kördüğüm halinde.

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açıldı! Erdoğan'dan İmamoğlu'na: 5 yıl boşa geçti, hiçbir şey yapılmadı - 3. Resim

2019'da yüzde 47 olan trafik bugün yüzde 67'ye yükseldi. İstanbul halkı 288 saatini trafikte kaybediyor.

Öncelikli hedefimiz ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşürmektir.

Nasıl yalancının mumu yatsıya kadar yanarsa, algı ve sosyal medya belediyeciliğinin kullanım tarihi yakında sona erecektir.

Şimdi 1 Nisan fazla olur. 15 gün diyelim. 15 gün inşallah ücretsiz yapacağız. Hayırlı olsun diyorum.

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 1. Resim
Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı Projesi

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...