Son dakika: Bingöl'de 4.5 büyüklüğünde deprem! (AFAD son depremler)

- Güncelleme:
Son dakika: Bingöl'de 4.5 büyüklüğünde deprem! (AFAD son depremler)
GÜNDEM Haberleri

Bingöl'de korku dolu anlar yaşandı. Saat 11.29'da, bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı. Yerin 7 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'nin birçok noktasında depremler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle deprem bölgesi ve çevresinde artçı depremler meydana gelirken bu kez bir deprem de Bingöl'de yaşandı. Çevre illerden de hissdilen deprem saat 11.29'da yaşandı ve 4,5 büyüklüğündeydi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1644257895851126785

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Deprem Başta Bingöl olmak üzere Tunceli ve Elazığ’dan da hissedildi. Tunceli’de depreme yakalanan vatandaşlar belediye önündeki alanda toplandı. Depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kaydedildi. Depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Depremin ardından açıklama yapan valilik, ''Saat 11.29’da merkez üssü Bingöl olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İl genelinde yapılan ilk taramalara göre herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” denildi.

Son dakika: Bingöl'de 4.5 büyüklüğünde deprem! (AFAD son depremler)

4 GÜN ÖNCE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde, Batman'da hasar gören binaların bulunduğu yerleşim yerleri Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Deprem afetleri nedeniyle yaşanan yıkım ve can kayıpları üzerine 11 ilimiz ve Sivas ili Gürün ilçemiz 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edilmiştir. Söz konusu depremler 11 ilimiz dışındaki bazı illerimizi de etkilemiş olup hasar tespit çalışmaları neticesinde; Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerimizde yer alan bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, bahsi geçen illerimizde hasar meydana gelen binaların bulunduğu yerleşim yerleri de 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' kabul edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...