Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye 'değişim' göndermesi: Baba-oğul şimdi gırtlak gırtlağa

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye 'değişim' göndermesi: Baba-oğul şimdi gırtlak gırtlağa

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. CHP'ye göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün baba-oğul videosu çekenlerin gırtlak gırtlağa gelmesinin hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur. 'Değişim' adıyla yürütülen kayıkçı kavgalarıyla işimiz olmaz." ifadelerini kullandı. Yerel seçimlere ilişkin konuşan Erdoğan, "İki belediye başkanı cumhurbaşkanı olacağız diye kendi şehirlerinin yolunu unuttular. Adana'dan Antalya'ya, Aydın'dan İzmir'e nereye baksak aynı vizyonsuzlukla karşılaşıyoruz. 31 Mart 2024 tarihinde bu kötü gidişe dur diyeceğiz." dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan değişim mesajlarını ilişkin açıklamada bulundu. "Baba-oğul'un hiç bir değeri yok" diyen Erdoğan, "Baba-oğul şimdi gırtlak gırtlağa. Değişim adıyla yürüyen kayıkçı kavgasıyla işimiz yok. Bugün 'değişim' diye Bolu'dan Ankara'ya yürüyenler şimdi 'Yollar yürümekle aşınmaz' demeye başladılar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında öne çıkan başlıklar:

"14 Mayıs'ta toplam 323 milletvekilli ile ittifakımızı sandıktan birinci çıkaran milletimiz, cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 52.18 oranıyla gelecek beş sene boyunca bize verdi. Seçimlerin sadece partimiz için değil, Türkiye için çok aydınlık günlere vesile olacağına inanıyorum. Bize güvenen, bize inanan milyonların umutlarını boşa çıkarmayacağız. Güçlü desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza kalpten teşekkür ediyorum. Türkiye kritik bir seçim yaşadı. Masanın görünmez ortaklarıyla ve provokatörlerle mücadele ettik. Seçim döneminde rekor kıracak illerimizi ziyaret etme sözü vermiştik. Bayburt birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Gümüşhane ikinci oldu. Ziyaretlerimize bu hafta sonu bismillah diyoruz.

"TÜRK DEMOKRASİSİNİN ŞEREFİNİ BİZ KURTARDIK"

Seçimlerle ilgili bir gerçeğin altını çizmek istiyorum. Türkiye gelecekteki sonuçları itibarıyla kritik bir seçim yaşadı. Masanın görünür görünmez ortaklarıyla birlikte küresel şer şebekeleriyle milletimizin birlik beraberliğine kasteden provokatörlerle mücadele ettik. Seçmen iradesini manipüle etme çabaları hiç durmadı. Farklı seslere tahammülsüzlük had safhaya çıkarken siyasetçiler hedef alındı, linç alındı. Kaset kumpaslarıyla rakipler minder dışına itildi. Utanç verici günler gördük. Siyasi tarihimize 'kara leke' olarak geçecek pek çok örnekle karşılaştık. Seçimi kazanmak için ahlak çizgilerini çiğnediler. 

Milletimizin desteğiyle 14-28 Mayıs'ta sadece iki hafta arayla seçimi kazanmadık, Türk demokrasisinin namusunu ve şerefini de biz kurtardık. Sandıklara giderek iradesine sahip çıkan her bir vatandaşımızı demokrasi kahramanı olarak görüyoruz. Biz de AK Parti olarak 17 seçim kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu muhteşem bir zaferdir. Bu tarihe altın harflerle yazılacak, siyasi literatürüne girecek eşsiz bir rekordur. Sandıklara giderek iradesine sahip çıkan her bir vatandaşımızı demokrasi kahramanı olarak görüyoruz. Biz de AK Parti olarak 17 seçim kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu muhteşem bir zaferdir. Bu tarihe altın harflerle yazılacak, siyasi literatürüne girecek eşsiz bir rekordur. Ayrımcılık yapmadığınız için kardeşlik siyasetini yücelttiğiniz için her birinizi kutluyorum.

YEREL SEÇİM MESAJI

Herkes kendi penceresinden seçimleri enine, boyuna değerlendirecektir. Alınan not kadar nerede hata yaptığını görmek de sınavın bir parçasıdır. Geleceğe dair hedefi olan her siyasi parti sandık sonuçlarını çok iyi okur, analiz eder. Bunları yapmayan ise siyaset sahnesinden silinip gider. Çok partili siyaset hayatımızda bunun nice örneği vardır. AK Parti olarak şu ana kadar girdiğimiz tüm seçimlere buradan baktık. Eksiklerimizi, kusurlarımızı, hatalarımızı tespit etmeye çalıştık. Asla zafer sarhoşluğumuza kapılmadık. Tevazumuzu büyüttük. Başarılarımızla birlikte sorumluluğumuzun da arttığına inandık. Yer yüzünde böbürlenenlerden asla olmadık. Anamızın ak sütü gibi helal olan tarihi başarımızı kutlarken öz eleştirimizi yapmaktan çekinmiyoruz. Tartışmasız zaferimize rağmen önceki seçimlere kıyasla partimizin oylarında görülen negatif ayrışmanın farkındayız. Kimi şehirlerde milletvekilliği ile Cumhurbaşkanlığı arasında çıkan oy uyuşmazlığını görüyoruz.

Doğru teşhislerimizi koyduktan sonra süratle müdahale edeceğiz, düzeltmenin yollarını arayacağız. Kadrolarımızı takviye etmemiz, yeni yüzlerle güçlendirmemiz gerekiyorsa inşallah büyük bir titizlikle bunu da gerçekleştireceğiz. Ekim ayında yapmayı planladığımız büyük kongremize işte bu anlayışla hazırlanıyoruz. Adana'dan Antalya'ya Aydın'dan İzmir'e nereye baksak aynı vizyonsuzlukla aynı hizmet kıtlığıyla karşılaşıyoruz. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde bu kötü gidişe 'dur' diyeceğiz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye 'değişim' göndermesi: Baba-oğul şimdi gırtlak gırtlağa

CHP'YE BABA-OĞUL GÖNDERMESİ

Muhalefetin kavgalı, dağınık, gerçekten içler acısı haline bakıp da gelecek seçimler dahil hiçbir seçimi çantada keklik göremeyiz. Bugün birbirlerine demediklerini bırakmayanlar yarın çıkarları uğruna can ciğer kuzu sarması olmakta asla tereddüt etmezler. Son seçim sürecinde bunun sayısız örneğini gördük, yaşadık. Masadan kalktı diye ittifak ortaklarına aşağılık hakaretlerde bulundular, 3 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Dün baba-oğul videosu çekenlerin bugün gırtlak gırtlağa gelmesinin bizim için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Değişim adı altında yürütülen kayıkçı kavgalarıyla bizim işimiz olmaz. Bugün değişim diye Bolu'dan Ankara'ya yürüyenler ve ona her türlü hakareti yapanlar, dün genel başkanınız Ankara'dan İstanbul'a yürüyordu. O zaman yollar yürümekle aşınıyor muydu? Şimdi ne oldu? Yollar yürümekle aşınmaz demeye başladılar. Bunlar çok kısa süre öncesinin tarihini de unutuyorlar. Zihniyet değişmedikten sonra CHP genel müdürlüğüne hangi kumpasla kimin getirildiğini bizim nazarımızda hiçbir anlamı bulunmuyor.

Zaten muhalefetin son 1 aylık karnesine baktığınızda bu tespitlerimizin ne kadar haklı olduğu anlaşılıyor. Milletin sandıkta verdiği net mesaja rağmen CHP Genel Başkanı, bebek katillerini öven gazeteci kılıklı terör sevicilere sahip çıkmayı sürdürüyor. Gezi olaylarının organizatörlerinin avukatlığın yapmaya devam ediyor.

MEMUR VE EMEKLİYE MÜJDE

Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Enflasyon farkı dahil seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.  Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyoruz. Ne söz vermişsek hepisini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. EYT meselsini çözüme kavuşturduk. 2 milyon 250 bin vatandaşımızın taleplerini karşılamış olduk. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Çalışmalarına başladılar. İnşallah önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...