Son dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret davası ertelendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret davası ertelendi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava 14 Aralık tarihine ertelendi. Dava, İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle açılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada eski mütalaasını tekrar eden savcı, İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsini istedi.

MÜTALAA TEKRARLANDI, DAVA ERTELENDİ

Anadolu Adalet Sarayındaki duruşma ise saat 11.00'de başladı. Daha önce tanık dinlenmesi için ertelenen dava bir kez daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 14 Aralık'ta yapılacak.

İMAMOĞLU: KORKU HİSSETMİYORUM

Bu sabah bir tv programına katılan İmamoğlu, "Hukukçularımızla oturduk genel kapsamda konuştuk ama şu ceza bu ceza ilgilenmiyorum. Korku hissetmiyorum. Ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Acı bir durum" dedi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İBB başkanlığı seçiminin 6 Mayıs'ta iptal edildiği, yenilenen seçimde Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği, 4 Kasım tarihli basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülüyor. İddianamede İmamoğlu'nun 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor.

11 KİŞİNİN MAĞDUR OLDUĞU BELİRTİLDİ

İddianamede dönemin YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...