Son dakika: İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika.... İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı yaşandı. Saldırıda konsolosluk çalışanı bir Türk kadının ağır yaralandığı, Suriye uyruklu saldırganın ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Öğle saatlerinde Konak'taki İsveç Konsolosluğu’nda meydana gelen olayda, zihinsel engelli olduğu öne sürülen yabancı uyruklu Z.Ö., elindeki tabancayla konsolosluk çalışanı E.T. adlı kadına ateş etti.

Olayın ardından durumun bildirilmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, silahlı saldırgan Z.Ö. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

TALİHSİZ KADIN AĞIR YARALI

Yaralanan kadın ise sağlık ekipleri tarafından ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralanan kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

VİZE BAŞVURUSU GERÇEKLEŞMEYİNCE SİLAHINA SARILDI

Konsolosluğa gelen Z.Ö.’nün burada vize başvurusu talebinde bulunduğu ve bu talebin gerçekleştirilmediği gerekçesiyle saldırıyı yaptığı öğrenildi.

Son dakika: İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN KINAMA MESAJI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, olayın aydınlatılmasıiçin gerekli adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

https://twitter.com/yilmaztunc/status/1686418120682950656

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan olayla ilgili İzmir Valiliği'nden de  açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...