Son dakika: LGS 2. nakil sonuçları açıklandı

- Güncelleme:
Son dakika: LGS 2. nakil sonuçları açıklandı

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçların açıklandığını duyurdu. Nakil sonuçları hem MEB üzerinden hem de e-Okul üzerinden öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabındaki paylaşımda, LGS kapsamında yerleştirmeye esas nakil sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden açıklandığı duyuruldu.

İKİNCİ NAKİL SONUÇLARI BELLİ OLDU

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları bugün açıklandı. Sonuç duyurusunda; "LGS Kapsamında Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları Açıklandı" denildi. İkinci nakil tercih başvuruları, 31 Temmuz ile 4 Ağustos arasında alınmıştı.

https://twitter.com/tcmeb/status/1688445370139836417

Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22-25 Ağustos'ta alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

LGS NAKİL SONUÇLARINI GÖRÜNTÜLEME

Nakil sonuçları hem MEB üzerinden hem de e-Okul üzerinden öğrenilebilecek. e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...