Son dakika... Hainler havadan vuruldu! Jetlerimiz, PKK'nın inlerini yerle bir etti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... Hainler havadan vuruldu! Jetlerimiz, PKK'nın inlerini yerle bir etti

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ankara'daki bombalı saldırı girişimin gecesi savaş uçakları, Kuzey Irak'a operasyon düzenlemişti. Jetler, terör örgütü PKK'nın 20 hedefini yerle bir etmişti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bugün yaptıkları açıklamada operasyonların süreceğinin sinyalini verdi. İkilinin bu sözlerinin ardından uçaklar yine havalandı; 22 hedef imha edilirken çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Ankara Kızılay'daki İçişleri Bakanlığı binasına pazar sabahı iki terörist saldırı girişiminde bulundu. Hainlerden biri üstündeki bombanın patlaması sonucu, diğeri de güvenlik güçlerinin açtığı ateşle etkisiz hale geldi. Yapılan incelemede teröristlerin PKK/KCK üyesi olduğu belirlendi. Ardından gece yarısı havalanan jetlerimiz, Kuzey Irak'a operasyon düzenledi. Üç farklı üsten kalkan uçaklar, sınırdan 140 kilometre derinlikteki bölgeleri vurdu. Örgüt tarafından barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat deposu ve sözde karargah olarak kullanılan 20 hedef yok edildi, çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi.

ANKARA'DA KRİTİK TOPLANTI

Bu yaşanılanlar sonrası başkentte bir toplantı gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın bir araya geldi.Toplantıda Ankara'daki terör eylemi ile bundan sonra yapılacaklar görüşüldü. Bakan Fidan,  PKK/YPG’nin kontrolündeki bütün tesislerin meşru hedef olduğunu dünyaya ilan etti. Fidan "Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum" dedi. Bakan Güler de "Suriye ve Irak’ta PKK/KCK, PYD/YPG’nin bütün tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı. 

ÜÇÜNCÜ UNSURLARA SON UYARI

Bunun akabinde sınır ötesi yeniden hedef alındı. Örgütün inleri yerle bir edildi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarını etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 4 Ekim saat 19.00’da hava harekatları icra edildi. Bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depolardan oluşan toplam 22 hedef yok edildi” ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1709622010223935983

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMAT KULLANILDI

Harekat sırasında sivillerin zarar görmemesi için tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: Harekatta yerli ve milli mühimmat kullanıldı. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecek. Bu harekat sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...