Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Su ararken gaz buldular! Poşetlere doldurup test ettiler, buram buram petrol kokuyor

Su ararken gaz buldular! Poşetlere doldurup test ettiler, buram buram petrol kokuyor

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki bir mahallede sondaj çalışmalarında gaz ortaya çıktı. Mahalle muhtarı test amacıyla poşete doldurduğu gazı yaktı ve poşet alev aldı. 5 gündür akan gazın petrol koktuğunu söyleyen yetkililere önlem alınması için çağrı yaptı.

Kaydet
a- | +A

Tekirdağ'da sondaj çalışmaları esnasında patlama ile ortaya çıkan gaz mahalleliyi tedirgin etti. İçeye bağlı Gaziköy Mahallesi'nden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde meydana geldi. Gaziköy’de 5 gün önce meyve ağaçlarını sulamak için yapılan sondaj çalışmasında bir patlama meydana yaşandı.

PETROL KOKUSU BOĞAZ KURUTUYOR

Alanda su aramak için yapılan sondaj çalışmalarında 136 metreye ulaşılınca bir anda basınçlı gaz çıkışı yaşandı. 5 günden bu yana da basınç düşmeden gaz çıkışı devam ediyor. Ganos fay hattı üzerinde meydana gelen bu olay mahalle sakinlerini de tedirgin etti. Çevrede boğazları kurutan, yoğun petrol ve gaz kokusu mevcut iken gaz çıkışının olduğu yere pet şişe atılınca dışarıya fırlatıyor.

BAKMADAN GEÇME
Depremde ana su kaynağı kurumuştu: 3 kuyuda su bulundu
HABER

Depremde ana su kaynağı kurumuştu: 3 kuyuda su bulundu

Tekirdağ
HABER

Tekirdağ'da sondaj çalışmaları sırasında panik anlar! Doğalgaz borusu patladı, yangın çıktı

MUHTAR TEST ETTİ, POŞET ALEV ALDI

Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş, köy sakinleri ile çıkan havanın ne olduğunu test etmek için çıkan basınçlı havayı çöp poşetine doldurdu. Çöp poşetinden bir delik açılması üzerine yakılan çakmakla çıkan gaz bir anda alev aldı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

YETKİLİLERE ÖNLEM ALINMASI ÇAĞRISI

Bunun üzerine durumu yetkililere bildiren Muhtar Altıntaş, "Bir amcamız meyveye su almak için sondaj vurdurmuş. Sondaj vurduğu gün makine 130'a indiğinde başlık değiştirirken makine bir boşluğa düşmüş. Makine boşluğa düştükten sonra yukarıya basınçlı bir gaz gelmiş. 5 günden itibaren çıkan gaz basınçlı bir şekilde devam ediyor. Yetkililerin buna bir önlem almasını istiyoruz. Çünkü gaz kesileceğe benzemiyor ve çok yanıcı bir gaz. Gazda yoğun bir petrol kokusu var. Hatta orada çiftçilik yapan, hasat yapan vatandaşlarımız boğaz kuruluğu yaşamış" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.