Suriye'deki savaştan kaçtılar, Hatay'da depreme yakalandılar! Betonu eşeleyerek hayata tutundular

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suriye'deki savaştan kaçtılar, Hatay'da depreme yakalandılar! Betonu eşeleyerek hayata tutundular

GÜNDEM Haberleri

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 9 kişilik aile, Kahramanmaraş depremine Hatay'da yakalandı. Enkaz altında kalan aile komşularının çabasıyla yaklaşık 3 saat sonra kurtarılırken, "Enkazda umudumu kesmiştim. 'Tamam öldük, biz ölüyoruz' dedim oğlum eliyle çabalamaya başladı, enkazdan komşularımızın çabalarıyla çıktık" dedi. Cerkez, "Ben arabamı da satmıştım o arabanın parası da enkazın altında kaldı" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler binlerce binanın yıkılmasına, çok sayıda vatandaşın enkaz altında kalmasına neden oldu. Arama kurtarma çalışmalarında birçok vatandaş yaralı olarak kurtarılırken, çok sayıda vatandaş ise hayatını kaybetti. Kimisi kendi çabaları ile kurtulurken, bazıları ise 200 saat sonra ekiplerin hummalı çalışması sonra hayata yeniden merhaba dedi.

ELLERİYLE KAZIYARAK ENKAZDAN ÇIKTILAR

Yaklaşık 10 yıl önce savaş nedeniyle Suriye'nin Halep kentinden Türkiye'ye göç eden 37 yaşındaki su tesisatçısı Ahmed Terras Cerkez ve Esma Neddef çifti, depreme Hatay'da yakalandı. Tek katlı evlerinde 7 çocuklarıyla birlikte yaşayan çift, deprem anıyla büyük korku yaşadı. Edinilen bilgiye göre; ailenin bir kısmı dışarı çıkmayı başarırken anne, baba ve bir çocuk enkazın altında kaldı. Ümitlerini kestikleri anda betonu eşelemeye başlayan aile, yaklaşık 3 saatin sonunda komşularının da yardımıyla kurtarıldı. Ailenin sattığı arabanın parasının da enkazın altında kaldığı öğrenildi.

Suriye'deki savaştan kaçtılar, Hatay'da depreme yakalandılar! Betonu eşeleyerek hayata tutundular

5 KATLI BİNA EVLERİNİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Deprem anını anlatan Ahmed Terras Cerkez, "Biz tekli müstakil evde oturuyoruz, yan tarafımızdaki 5 katlı apartman üzerimize devrildi. Ben eşim ve 3 çocuğumla birlikte oradaydık. Diğer çocuklarım yan odadaydı, onlara bir şey olmadı. Yıkıldığı an çocuğum kucağımdaydı. Ben ona sarıldım, bütün enkaz benim üzerime düştü. Sadece bir yerden hava almaya çalıştık çünkü havasız kaldık ve boğulmak üzereydik" dedi.

"ÇOCUĞUM 1,5 SAAT HAVASIZ KALDI, ÖLDÜ ZANNETTİM"

"Oğlum hava almak için eliyle duvarları, yerleri eşelemeye çalışıyordu" diyen Cerkez, "Geldiler, elimizle ses çıkartmaya başladık. 2,5-3 saat enkazda kaldık. Enkazda umudumu kesmiştim. 'Tamam öldük, biz ölüyoruz' dedim, oğlum eliyle başladı artık çabalamaya, enkazdan kendi çabalarımız ile çıktık. Komşularımız da geldi çok şükür onların sayesinde çıktık. Çocuğum 1.5 saat havasız kaldı. Ben onu öldü zannettim. Boğazıma sarılıyordu artık kendi çabalarımızla oğlumun ve komşularımın yardımıyla çıktık. Çok şükür Allah'a dua ettim sağ çıktığımıza. Enkazdan çıktıktan sonra 4 gün boyunca Hatay’da kaldım. Elimin artık kokusu çıkıyordu çürümeye başlamıştı sonra Adana’ya geldim. Adana’dan uçakla bu hastaneye geldim. Enkazdan kendi kıyafetimizle buraya sığındık. Çok şükür bize yardımcı oldu hayır sahipleri. Şu an istediğim barınma ailem için. Ben arabamı da satmıştım o arabanın parası da enkazın altında kaldı" ifadelerini kullandı. (İHA)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...