Tarım Bakanı Vahit Kirişçi: Depremde yakınlarımı kaybettim

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgelerinde hayat normalleştiğinde afetzedelerin memleketlerine dönmesini arzu ettiklerini söyledi. Depremde kuzenlerini ve yeğenlerini kaybettiğini söyleyen Kirişçi, 'Doğduğum şehir Kahramanmaraş, milletvekili olduğum şehir Adana. Maddi olan şeyler yerine konur, önemli olan birlik beraberlik.' diyerek yaraları sarmak için uğraştığını dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Denizli’de KYK yurtlarında kalan depremzedelerle iftar yaptı. Ardından da vatandaşların dertlerini, taleplerini dinledi. 

"ACILARI DİNDİRMELİYİZ"

Bölgenin inşaası için çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Kirişçi "Depremin üzerinden iki ay geçti. Çok büyük felaketle karşı karşıya kaldık. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama acıları dindirmek hepimizin görevi" dedi.

"DEPREMİN OLDUĞU BÖLGE 100 ÜLKEDEN DAHA BÜYÜK"

11 şehri vuran bu depremin 100 ülkeden daha büyük alanda meydana geldiğini aktaran Bakan Kirişçi "Geçenlerde Avusturya Tarım Bakanı Norbert Totschnig geldi. Kendisine 'Sizin nüfusunuz yaklaşık 9 milyon. Bizim ülkemizde olan deprem 14,5 milyon insanımızı etkiledi. Avusturya’nın yüzölçümü 83 bin, 11 ilin yüzölçümü ise 110 bin  kilometre kare' dedim" ifadelerini kullandı.

"YAKINLARIMI KAYBETTİM, ACIMI BAĞRIMA BASTIM"

Vahit Kirişçi, hayatın normale dönmesiyle herkesin memleketine gideceğini umduğunu dile getirerek "Hepimiz oralara tekrar dönmeliyiz. Kaleyi boş bırakmamlıyız. Doğduğum şehir Kahramanmaraş, milletvekili olduğum şehir Adana. Maddi olan şeyler yerine konur, önemli olan birlik beraberlik. Bende yakınlarımı kaybettim, kuzenlerim ve yeğenlerimi vefat etti ama hepsini bağrımıza bastık. Yaraları sarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...