TMO son buğday tanesine kadar alım yapacak 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TMO son buğday tanesine kadar alım yapacak 

GÜNDEM Haberleri

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, TMO’nun son buğday tanesine kadar alım yapacağını belirtti. Çınar, çiftçilere bin 435 ton hububat tohumu dağıtımı yapıldığını da açıkladı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, Denizli TMO Başmüdürlüğünü ziyaret etti.

TMO Denizli Başmüdürü Yücel Türkanoğlu ile görüşen Çınar görüşme sonrası açıklamalar yaptı.

TMO son buğday tanesine kadar alım yapacak 

"ÇİFTÇİMİZ HABIBAT ÜRETİMİ BAKIMINDAN İYİ BİR ÜRETİM SEZONU GEÇİRİYOR"

“Çiftçilerimiz ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi Denizli'de de bu yıl tarımsal anlamda zaman zaman dolu, aşırı yağış sel ve su baskını gibi afetler yaşadı. Hamdolsun yaşanan tüm bu afetler de meydana gelen zararlara rağmen çiftçimiz hububat üretimi bakımından oldukça iyi bir üretim sezonu geçiriyor... Denizli bu yıl yaklaşık 680 bin dekar buğday, 565 bin dekar civarı arpa olmak üzere 1 milyon 250 bin dekara yaklaşan ekiliş yaptı.

TMO son buğday tanesine kadar alım yapacak 

"ÇİFTÇİMİZE 435 TON HABUBAT TOHUMU DAĞITIMI YAPILDI"

Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen projeler çerçevesinde çiftçimize bin 435 ton hububat tohumu dağıtımı yapıldı. Çiftçinin rkim alanlarında geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 5 civarında artış sağlanmış oldu.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alımların yapılması da çiftçilerimizin bu stratejik ürüne yönelmesinde etkili olmuştur. Denizli TMO Başmüdürlüğü tarafından sorumluluk sahsı olan Denizli, Burdur ve Antalya illerinin yanı sıra Aydın Isparta İllerimizin belirli ilçelerine toplam 17 noktada hizmet vermektedir.

ÇİFTÇİLERE HAFTANIN 7 GÜNÜ RANDEVU VERİLİYOR

Denizli'de de Merkez, Acıpayam, Kaklık, Çardak, Çal, Çivril ve Tavas’ta çiftçilere haftanın 7 günü olmak üzere günlük 4 bin 500 ton randevu veriliyor.

TMO son buğday tanesine kadar alım yapacak 

"SON BUĞDAY TANESİNE KADAR ALIM YAPILACAK"

Kimse endişelenmesin, bu anlamda çiftçimizin elinde son buğday tanesine varıncaya kadar alım yapılacak, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tüm üreticilerimizin ürünü alınacak” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...