Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü?

GÜNDEM Haberleri

Topkapı Sarayı’nda tarihi restoran içerisinde yangın mı çıktı? Vatandaşlar sosyal medyada Topkapı Sarayı yangının gündem olmasından sonra arama motorlarında “Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü?” sorusu araştırmaya başladılar. Peki, Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü? İşte detaylar…

Topkapı Sarayı yangının sosyal medyada gündem olmasından sonra vatandaşlar arama motorlarında “Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü?” sorusunun yanıtını araştırmaya başladılar. Alınan bilgilere göre Topkapı Sarayı’nın içindeki tarihi restoranın bahçesinde yangın çıktı. Peki yangın kontrol altına alınabildi mi? İşte detaylar…

Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü?

TOPKAPI SARAYI’NDA YANGIN ÇIKTI MI?

Topkapı Sarayı bahçesinde yer alan tarihi restoranın çatısında bilinmeyen nedenlerden dolayı yangın çıktı. Yangının restoranın çatısında saat 03.00 sıralarında çıktığı belirtildi. Yangının hemen ardından çok sayıda itfaiye olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yanında polis, sağlık ve doğal gaz ekipleri de olay yerine gönderilenler arasında yer aldı. Polis ekipleri yangının gerçekleştiği alanda yoğun güvenlik önlemleri aldılar. Çevrede konaklayan vatandaşların yangından dolayı sokaklara çıktığı görüldü.

Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü?

TOPKAPI SARAYI’NDA YANGIN NEDEN ÇIKTI? SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Topkapı Sarayı’nın içerisinde yer alan tarihi restoranda neden yangın çıktığı henüz bilinmiyor. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Belediyeler ise itfaiye ekiplerine su tankerleri ile destek oldular. Yangın söndürme çalışmaları yapılırken restoran içerisinde çökmeler meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik mücadelesinin sonunda yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Ekipler yangın söndürme çalışmalarından sonra bir süre soğutma çalışması yaptı. Yangında ölüm ya da yaralanma olmadı fakat restoranda ağır maddi hasarlar meydana geldi.

Topkapı Sarayı’nda yangın mı çıktı? Yangın neden çıktı, söndürüldü mü?

TOPKAPI SARAYI ZİYARETE AÇIK OLACAK MI?

Milli Saraylar Başkanlığı yangın ve Topkapı Sarayı’na ziyaret faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Saraylar Başkanlığı'ndan Topkapı Sarayı'ndaki yangınla ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Topkapı Sarayı'nın dış bahçesinde bulunan Konyalı Restoran'ın çatısında gece saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. 'Dış Karakol Binası' olarak adlandırılan ve restoran olarak işletilen yapının çatısında çıkan yangına ilk müdahaleyi Saray'da 7/24 nöbet tutan Milli Saraylar İtfaiye Ekibi gerçekleştirdi. İstanbul İtfaiyesi ekiplerinin hızlı müdahalesi ile yangın 1 saat içinde tamamen söndürüldü. Yangın sonrası restoran binasının çatısında maddi hasar oluştu. Topkapı Sarayı'nda müzecilik ve ziyaret faaliyetleri herhangi bir aksama söz konusu olmadan saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir, kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...