Türkiye merkez ülke oluyor! 4 ülke arasında dev proje

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye merkez ülke oluyor! 4 ülke arasında dev proje

GÜNDEM Haberleri

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Roman Vassilenko, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacminin yıllık 10 milyar dolara çıkacağını söyledi. Vassilenko ihracat ürünlerinin Avrupa'ya taşınmasında Türkiye'nin köprü ülke olacağını dile getirdi. 

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Roman Vassilenko, Türkiye-Kazakistan ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vassilenko, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıllık 10 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Vassilenko; Kazakistan ve Türkiye Cumhuriyeti liderleri arasında sıcak temas olduğunu belirtirken Türkiye'nin Kazakistan'daki en önemli üreticilerden biri olduğunu belirtti. Türkiye'nin özellikle inşaat sektöründe Kazakistan'a büyük yatırımlar yaptığından bahsederken önümüzdeki yıllarda hayata geçmesi planlanan Orta Koridor projesinin de en önemli partnerlerinden biri olduğunu söyledi.

ORTA KORİDOR PROJESİ

Vassilenko, Orta Koridor projesiyle birlikte Çin'den Orta Asya'dan taşınacak ihracat ürünlerinin Avrupa'ya taşınmasında Türkiye'nin köprü ülke olacağını dile getirirken proje kapsamında 4 ülkenin Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları arasında yol haritasını belirleyen imzaların atıldığını belirtti. Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan arasında yapılan anlaşmaya göre Orta Koridor projesi hayata geçiyor. (Akşam)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...