Türkiye, Yunan botlarının Türk karasularını ihlal etmesine tepki gösterdi

Türkiye, Yunan botlarının Türk karasularını ihlal etmesine tepki gösterdi
Başlık ResmiTürkiye, Yunan botlarinin Türk karasularini ihlal etmesine tepki gösterdi

Türkiye, Yunan sahil güvenlik botlarının Türk karasularına girerek balıkçıları taciz etmesine tepki gösterdi. Yunan görevlilerin Türk karasularını ihlallerin hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Tepkimiz Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde iletilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kaydet
|

Yunan sahil güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesine ilişkin Dışişleri kaynakları, "Son günlerde Yunanistan tarafından Ege Denizi’nde gerçekleştirilen karasuyu ihlalleriyle ilgili tepkimiz Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde iletilmiştir." açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, bu tip hadiselerde izlenen diplomatik prosedürün belli olduğunu ve senelerdir harfiyen yerine getirildiğini belirtti. İhlallerin ardından gerekli girişimlerin yapılmadığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME
Yunanistan
HABER

Yunanistan'dan Türk balıkçılara taciz! Bölgeye gemi sevk edildi

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.