"Vergi Reformu" vurusu! Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran, Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
"Vergi Reformu" vurusu! Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran, Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri

Ankara Ticaret Odası (ATO) heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret etti. Vergi sisteminin karışıklığına değinen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran “Vergi reformuna ihtiyacımız var” dedi.

Yüksek enflasyon nedeniyle oluşan fiktif karların vergilendirilmesi nedeniyle işletme sermayelerinin eridiğini belirtti. Enflasyonla mücadelenin öneminden de bahseden Baran, enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini söyledi.

"VERGİ REFORMU" VURGUSU

Vergi sisteminin karışıklığına değinen Baran, “Vergi reformuna ihtiyacımız var” dedi. Baran, reel sektörün finansmana erişimle ilgili sıkıntılarını da ifade etti. 

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Baran, Ankara Ticaret Odası’nın üyelerine ve Ankara ekonomisinin gelişimine ilişkin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ankara Ticaret Odası’nın Başkent’in sağlık turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalarını aktaran Baran, bu alanda gelişim için yurt dışına direkt uçuşların önemine değindi. Baran, “Hızlı tren hattı bağlantılarıyla 10 milyon nüfusun ulaşabildiği bir şehir olan Ankara, hizmet kalitesi ve ücret düzeyi ile sağlık turizminde de gözde merkezlerden biri olarak adını duyurmaya devam ediyor. Hastaları aktarmalı uçuşlarla şehrimize getirmek mümkün değil. Gerek yurt içi yolcular gerekse yurt dışı yolcular için Esenboğa Havalimanı bir aktarma merkezi durumunda. Şehrimizin her alanda gelişimi için yurt dışına direkt uçuşların artırılması gerekiyor” dedi.

"KREATİF EKONOMİ DÜNYADA 1,5 TRİLYON DOLARLIK BİR EKONOMİYE ULAŞTI"

Son dönemde reklam, mimari, tasarım, film, video, fotoğraf, yayıncılık, yazılım, bilgisayar oyunları, elektronik yayıncılık gibi alanlardan oluşan kreatif ekonominin dünyada 1,5 trilyon dolarlık bir ekonomiye ulaştığını anlatan Baran, Türkiye’nin oyun, dizi film gibi ihracatlar ile bu alandan pay almaya çalıştığını söyledi.

Baran, ilgili sektörlerin kreatif ekonomi olarak benimsenmesi ve gelişimlerine katkıda bulunulması açısından TBMM’de Kreatif Ekonomi Komisyonu kurulması önerisinde bulundu.

ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça, Ali Yıldız, Naki Demir ve Nihat Uysallı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’a ziyaretinde “hayırlı olsun” dileklerini de iletti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan günler önce yaptığı konuşmada enflasyonun tek haneye düşürüleceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...