Yardım talepleri 4 dakikada bakanlığa ulaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yardım talepleri 4 dakikada bakanlığa ulaşıyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aile Bakanı Göktaş, sosyal yardım taleplerinin 30 gün yerine artık 4 dakikada bakanlığa ulaştığını söyleyerek “Gençlik Fonu ile geleceğe yatırım yapacağız” dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ -  Milyonlarca gence can suyu olacak Aile ve Gençlik Fonu’nda sona yaklaşılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık. Fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıklarının sürüyor. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise bütün gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız” dedi. Sosyal yardımlarla ilgili de bilgi veren Bakan Göktaş, bu yardımlardan faydalananların yüzde 82’sinin çalışamayacak durumda olduğunu belirterek “Yardım talepleri 4 dakika içerisinde sistem üzerinden bize ulaşıyor. Daha önce bu süre 30 günü buluyordu” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...