Geleneksel ayva tatlısının püf noktasıymış! Sırrını öğrenen kimseye vermiyor…

Editör:
- Güncelleme:
Geleneksel ayva tatlısının püf noktasıymış! Sırrını öğrenen kimseye vermiyor…
Yemek Haberleri

Anadolu mutfağının vazgeçilmez tatlısı olan ayva tatlısının lezzetine lezzet katacak sırrı sizler hazırladık. İşte geleneksel ayva tatlısının püf noktaları…

Ayva tatlısının lezzeti ve benzersiz aroması için bazı püf noktalar bulunmaktadır. Pamuk gibi kıvamıyla sizleri mest edecek geleneksel ayva tarifini sizler hazırladık. Geleneksel ayva tatlısının püf noktası ölçüsünde ve pişirme şeklinde yatıyor.

Türk mutfağının en gözde tatlılarından olan geleneksel ayva tatlısı için kullandığınız meyvenin türü de oldukça önemlidir. Özellikle mevsiminde alınan ayvanın vereceği lezzet oldukça önemli. Bir diğer önemli husus ise ayvanın mayhoş bir tadının olması.

Geleneksel ayva tatlısının püf noktasıymış! Sırrını öğrenen kimseye vermiyor…

AYVA TATLISI MALZEMELER

  • 4-5 bardak limonlu su (Limondan 5-6 damla)
  • 4 adet ayva
  • Yarım çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • 12 adet toz şeker

SERVİS İÇİN

  • Kaymak
  • Toz antep fıstığı ya da toz ceviz
  • Ayıklanmış nar

Yemek.com’da yer alan bir içerikte; Geleneksel ayva tatlısının püf noktası paylaşıldı.

Ayva tatlısı yapılırken yumuşak ayvaları tercih etmemeye özen gösterin. Ayvalar hafif yumuşamış olduğunda rengi de kıvamı da istediğiniz renkte olmayabiliyor. En nefis ayva tatlısı, sulu, hafif sert ve dışı canlı bir sarı olan ayvaları kullandığında oluyor. Bu nedenle çürük olmayan, bu şekildeki ayvaları seçerek tatlıyı yapmaya başlayabilirsiniz. Ayvalarınızın kabuklarını bir soyacak veya bıçak yardımıyla soyup limonlu suyun içerisinde bekletin. Bu sayede rengi kararmaz. Tüm ayvalarınızı soyduktan sonra ortadan ikiye kesip içlerindeki çekirdekleri çıkarın. Çekirdekleri bıçak yardımıyla hafifçe yarın. Çekirdeğin özünün daha kolay ortaya çıkmasını sağlar bu işlem. Böylelikle renkleri de şahane olur.

Limonlu su işin püf noktalarından. Limonlu sudan çıkan ayvalarınızı çıkarıp güzelce tencereye dizin. Şeker oranına dikkat etmek oldukça önemli. Her ayva için, yarım su bardağı civarında bir şeker ilave etmek gerekiyor. Üzerine ayva çekirdeklerini, karanfili, tarçını ilave edip dinlenmeye bırakın.

Şeker üzerinde iyice eridiği zaman ve sulanmaya başladığı zaman ocağın üzerine alıp en kısık ateşte ağır ağır pişirmeye başlayın. İçerisine bir miktar limon suyu ilave ederseniz şekerinin daha da yoğunlaşmasını sağlarsınız. Dilerseniz limon suyu da ilave edebilirsiniz. Yine renginin güzelleşmesi için evinizde varsa normal şekerini biraz az koyup üzerini lohusa şekeri ile tamamlayabilirsiniz. Ağır ağır piştikçe ayva çekirdekleri ona renk verecek ve kıvamı da enfes olacaktır

Peki siz bu tarifi nasıl buldunuz? Cevabı yorumlarda bekliyoruz…

DERLEME: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...