YSK'nın seçime ilişkin kararları Resmî Gazete'de yayımlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YSK'nın seçime ilişkin kararları Resmî Gazete'de yayımlandı

GÜNDEM Haberleri

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine ilişkin kararları Resmî Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. YSK, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı ve aday olmak isteyen kamu görevlilerinin 16 Mart 17.00'ye kadar istifa dilekçelerini sunması gerektiğini bildirdi. Öte yandan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan seçim ile ilgili bir açıklama geldi. Şentop "Tüm siyasi partilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek yüksek katılım temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzaladı. Seçimler daha önceden dile getirildiği gibi 14 Mayıs'ta yapılacak. Karar Resmî Gazete'nin mükerrer sayısında da yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs'ta, ikinci tura kalırsa 28 Mayıs'ta yapılmasına karar verdiklerini söyledi. YSK Başkanı Yener, milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifasına ilişkin sürecin bugün başladığını, 16 Mart Perşembe saat 17.00'de sona ereceğini bildirmişti. 

YSK'nın seçime ilişkin kararları Resmî Gazete'de yayımlandı

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA TARİH 28 MAYIS OLACAK

Resmî Gazete'nin ikinci mükerrer sayısında tebliğ edilen YSK kararlarına göre seçim tarihi 14 Mayıs'ta ikinci tura kalırsa 28 Mayıs'ta yapılacak.

ADAY OLACAK KAMU GÖREVLİLERİNE İLİŞKİN KARAR

YSK’nın aldığı ikinci kararda ise milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin, görevlerinden istifa etmelerine ilişkin takvim belirlendi. Buna göre; Milletvekili adayı olmak isteyen; hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, öğretim elemanları, YÖK üyeleri, RTÜK üyeleri, memurlar, belediye başkanları, subaylar ve astsubayların, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17.00’a kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine karar verildi.

YSK'nın seçime ilişkin kararları Resmî Gazete'de yayımlandı

'Milletimizin yüksek katılımla sandığa gitmesini temenni ediyorum'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, seçimle ilgili bir mesaj paylaştı. Twitter hesabından açıklama yapan Şentop, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ülkemiz, milletimiz, Meclisimiz ve tüm siyasi partilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin Türk demokrasi tarihine geçecek yüksek bir katılımla sandığa gitmesini temenni ediyor, Aziz Milletimizin bu seçimlerde de demokratik tavrını ortaya koymada tüm dünyaya örnek olacağına canıgönülden inanıyorum" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...