Yunanistan’dan tehlikeli füze hamlesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan’dan tehlikeli füze hamlesi

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan silahlanmaya devam ediyor. Atina yönetiminin İsrail’den Spike NLOS füze sistemleri alacağı duyuruldu.

Ege’de sürekli kriz çıkartan ve dış politikasını Türkiye düşmanlığı üzerine kuran Yunanistan kısıtlı bütçesine rağmen milyarlarca dolarlık silah alımı gerçekleştiriyor. Son olarak Yunan hükümeti, İsrail’den Spike NLOS füze sistemleri alacağını açıkladı.

AA’da yer alan habere göre, Yunanistan'ın, İsrail'den Spike NLOS füze sistemleri satın alma kararı aldığı bildirildi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu olağan toplantısının ardından açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "Toplantıda, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçları için Spike NLOS satın alınması onaylandı ve diğer silahlanma programlarının gidişatları hakkında bilgilendirme yapıldı." ifadeleri yer aldı. Ayrıca toplantıda göç ve orman yangınları ile mücadele konularının da ele alındığı belirtildi.

Yunan basınında geçen aylarda yer alan haberlere göre, İsrail yapımı Spike NLOS tipi füze sistemleri alımı için Yunanistan ve İsrail arasında ciddi görüşmeler yapılmıştı.

AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...