Zonguldak'ta batan gemiden aynı günde iki acı haber!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Zonguldak'ta batan gemiden aynı günde iki acı haber!

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak açıklarında batan 'Kafkametler' kuru yük gemisinden aynı günde ikinci acı haber geldi. Arama çalışmaları 6'ıncü gününde devam ederken bir mürettebatın daha cansız bedenine ulaşıldı. AFAD, "Kayıp 8 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel Ekiplerimiz tarafından havada, karada ve denizde arama kurtarma ve alan tarama şeklinde gece gündüz devam ediyor." dedi.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım günü meydana gelen kuvvetli fırtına ile mendireğe çarptıktan bir süre sonra gözden kaybolan Kafkametler adlı Türk Gemisi'nin kıyıya 60 metre mesafede battığı tespit edildi. 19 Kasım tarihinden bu güne havadan uçak ve helikopterler ile denizden bot, karadan da termal kameralarla yapılan arama kurtarma çalışmalarında bir acı haber daha geldi.

KAYIP 8 MÜRETTEBAT ARANIYOR

Arama çalışmaları 6'ncı gününde devam ederken 4'üncü mürettebatın da cansız bedenine ulaşıldı. AFAD'dan yapılan açıklamada, batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinin 12 mürettebatından hala kayıp olan 8 kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, "19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır." dedi. Açıklamada, "Kayıp 8 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel Ekiplerimiz tarafından havada, karada ve denizde arama kurtarma ve alan tarama şeklinde gece gündüz devam ediyor." denildi.

Zonguldak'ta batan gemiden aynı günde iki acı haber!

BATAN GEMİDEN ACI HABER

AFAD, sabah saatlerinde bir mürettebatın öğle saatlerinde ise diğer bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. AFAD'ın öğle saatlerinde yaptığı açıklamada "19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 8 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel Ekiplerimiz tarafından havada, karada ve denizde arama kurtarma ve alan tarama şeklinde gece gündüz devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz." denildi.

Olayın ardından ilk olarak geminin aşçısı Metin Usta'nın cansız bedeni kıyıya vurdu. Ardından İsmail Kaptan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Bu sabah saatlerinde de geminin 2. kaptanı Hıfzı Tarhan'ın cansız bedenine dalgıçlar tarafından ulaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan fırtına sonucu batan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisi battı. 19 Kasım’da kayıplara karışan gemide 12 Türk mürettebat bulunuyordu. Arama çalışmaları devam ederken iki mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Gemi aşçısı Metin Uslu’nun cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulundu.

Yeri belirlendikten sonra aramaların 42 dalgıç tarafından sürdürüldüğü çalışmaların beşinci gününde kara ve su altı görüntüleme cihazı ile yapılan tespit sonucu bir mürettebatın daha cansız bedenine ulaşılarak çıkarılmıştı. Cansız bedeni çıkarılarak Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılan mürettebatın yapılan kimlik tespiti sonucu 72 yaşındaki usta gemici İsmail Kaptan olduğu tespit edildi.

Diğer yandan kayıp mürettebatın bulunması için çalışmalar devam ederken, bölgeye Sonar sistemiyle donatılan savaş gemileri ile SAT komandoları da sevk edildi. Şu ana kadar mürettebattan 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 8 kişiyi arama kurtarma çalışması sürüyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...