Gemi faciasında ölü sayısı 5'e yükseldi! AFAD Başkanı Memiş'ten arama çalışmalara ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gemi faciasında ölü sayısı 5'e yükseldi! AFAD Başkanı Memiş'ten arama çalışmalara ilişkin açıklama

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak açıklarında batan Kafkametler adlı kuru yük gemisinden acı haberler gelmeye devam ediyor. AFAD Başkanı Memiş, kaybolan mürettebattan 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Kayıp 7 kişi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde batan Kafkametler gemisinin kaybolan mürettebatını arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.

Ekiplerin yoğun çalışması sürerken acı haber peş peşe geliyor... AFAD, geminin kaybolan mürettebatından toplamda 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

AFAD, şu ifadeleri kullandı:

19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır.

7 KİŞİ HALA KAYIP

Kayıp 7 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından havada, karada ve denizde arama kurtarma ve alan tarama şeklinde gece gündüz devam ediyor.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

ARAMA ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Arama çalışmaları, AFAD, Sahil Güvenlik ve diğer kurtarma ekiplerinin koordinasyonunda, karadan, havadan ve denizden yoğun bir şekilde devam ediyor. Arama çalışmalarında tüm teknolojik imkanlar da seferber edildi.

Dron ile havadan görüntülenen çalışma alanında mürettebata ulaşabilmek için çalışmaların 6. günde de aralıksız sürüyor.

Gemi faciasında ölü sayısı 5'e yükseldi! AFAD Başkanı Memiş'ten arama çalışmalara ilişkin açıklama

NE OLMUŞTU?

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım'da Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıktığı sırada askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan birinin cansız bedenine 20 Kasım'da ulaşılmıştı. 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...