Kafkametler'den büyük dram çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kafkametler'den büyük dram çıktı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak açıklarında batan geminin kaptanı Cemal Turan’ın iki ay önce eşini kaybettiği ve annesinin de bitkisel hayatta olduğu öğrenildi. Kayıp olan 11 mürettebatın arama çalışmaları havadan, karadan ve denizden devam ediyor. Dalgıçlar “yaşam odasını” belirledi. Umutlar çoğaldı.

Zonguldak Karadeniz Ereğlisi açıklarında 19 Kasım’da batan Kafkametler gemisinin kayıp 11 mürettebatını arama çalışmaları kesintisiz devam ederken, kayıpların arasında yer alan kaptanın dramı da yürekleri burktu.

Denizden botlar, havadan helikopter ve uçaklar tarafından yürütülen arama çalışmalarına, karadan da AFAD ekipleri destek veriyor. 24 saat kesintisiz süren çalışmalarda karadan termal kameralar kullanılarak, geminin battığı bölge sürekli taranıyor. 25 metre derinde olan geminin yaşam odasının belirlenmesiyle umutlar çoğaldı ancak su altında görüş mesafesinin 30 santimetre olması dalgıçların işini zorlaştırıyor. Kayıp yakınları da çalışmaları bir umutla yerinde takip ediyor.

EŞİNİ İKİ AY ÖNCE KAYBETMİŞ

Gemi kaptanı Cemal Turan’ın iki ay önce eşi Havva Turan’ı kaybettiği öğrenilirken annesi Fatma Turan’ın da bitkisel hayatta olduğu belirtildi. Turan’ın memleketi olan Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Kaya “Tahminen 30 yıldan fazladır kaptanlık yapıyor. Diğer bir olay ise 3 ay önce hanımını kaybetti. Acılar üzerine acı. Aile olarak zor durumdalar. Annesi de şu anda bitkisel hayat durumunda. Aile böyle zor günler geçiriyor” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada arama çalışmalarına 2 uçak, 1 helikopter, 6 bot, 5 drone, 177 arama kurtarma personeli ve 42 dalgıcın katıldığını aktardı. Yerlikaya, öte yandan heyelan ve selden etkilenen Karadeniz Ereğli ilçesinin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...