Kanal İstanbul Projesi ne durumda?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kanal İstanbul Projesi ne durumda?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kanal İstanbul projesinde son durum ne, sorusu arama motorlarında sorgulanıyor. Kanal İstanbul projesi iptal mi edildi? Kanal İstanbul projesinde son durum ne seçimden sonra kaderi ne olacak? Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul Projesi İhalesi son durumu açıkladı. İşte detaylar...

Kanal İstanbul Projesi ne durumda, soruları hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı davanın sonuçları merak ediliyor. Kanal İstanbul Projesi ne durumda? Kanal İstanbul iptal mi? Ayrıntılar haberimizde...Kanal İstanbul projesinde son durum ne?

KANAL İSTANBUL PROJESİ NE DURUMDA?

Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin davada karar belli oldu. İBB, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca 15 Temmuz 2021’de onaylanan ve 16 Temmuz 2021’den itibaren bir ay süreyle askıya çıkarılan Kanal İstanbul Projesi’nin 1. Etabına ilişkin “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği”ne itiraz etmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise İBB’nin imar planı değişikliğiyle ilgili itirazını zımnen reddetmişti. İBB, planının iptal edilmesi için konuyu yargıya taşımıştı. Yargıdan karar çıktı.İtiraz üzerine İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar planını iptal etti. Kanal İstanbul Projesi'nin 1. etabıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişikliği iptal oldu. Mahkeme ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın işleminin hukuka uygun olmadığına hükmetti.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...